Pretul mare al petrolului incepe sa afecteze cresterea cererii
Pretul mare al petrolului incepe sa afecteze cresterea cererii, a avertizat, marti, Agentia Internationala pentru Energie, adaugand ca avansul ar putea in ultima instanta sa fie moderat de incetinirea activitatilor in economia mondiala.
Pretul razboiului din Libia: barilul de petrol a ajuns la 116 dolari
Ghaddafi: "Vor sa ia petrolul Libiei!" Un oras, atacat pentru rafinarie
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Majoritatea analistilor considera improbabil ca OPEC sa intervina oficial. Din acest motiv, preturile petrolului vor putea fi moderate doar de factori precum incetinirea activitatilor economice si reducerea cererii", se arata in raportul lunar al AIE.
Agentia a avertizat ca "exista riscuri reale" ca un nivel al preturilor petrolului de peste 100 de dolari pe baril sa fie incompatibil cu ritmul anticipat de redresare economica. Datele preliminare aferente primelor doua luni ale anului sugereaza ca preturile mari ale petrolului au inceput sa afecteze cresterea cererii.
AIE a mentinut totusi estimarea privind cresterea cererii la 1,4 milioane de barili pe zi, respectiv 1,6%. Un alt motiv de ingrijorare este oferta limitata, la nivel mondial, in conditiile in care productia totala a scazut in martie cu circa 0,7 milioane barili pe zi, la 88,27 milioane barili pe zi, din cauza razboiului civil din Libia. Productia de petrol a OPEC s-a redus cu 0,88 milioane barili pe zi.