Presedintele si premierul Burkinei Faso, arestati de soldati. Mai multi demonstranti au cerut in strada sa fie eliberati

Dată publicare: 17-09-2015 09:44
Dată actualizare: 20-09-2015 07:02


Michel Kafando

Mai multi soldati au intrerupt miercuri o reuniune a cabinetului in Burkina Faso si i-au arestat pe presedintele Michel Kafando si prim-ministrul Isaac Zida, au anuntat postul de radio Omega FM si televiziunea Bf1 TV, citate de agentia DPA.

Ei au arestat de asemenea mai multi ministri, potrivit Agerpres.

Kafando si Zida negociau cu soldatii, potrivit informatiilor din aceasta tara din vestul Africii.

Soldatii apartin Regimentului prezidential de securitate, a carui dizolvare a fost recomandata lui Kafando de o comisie de reforma si reconciliere formata dupa ce presedintele anterior Blaise Compaoré a fugit din tara in octombrie.


Presedintele Burkinei Faso, Michel Kafando.

Comisia, care include reprezentanti proeminenti ai societatii civile, a propus ca garda prezidentiala sa fie integrata in politia militara, jandarmeria.

Intre timp, demonstranti s-au adunat intr-o piata centrala din Ouagadougou si au marsaluit spre palatul prezidential, unde erau retinuti ministrii, cerand ca soldatii sa-i elibereze.

Membrii Regimentului prezidential de securitate au tras focuri pentru dispersarea protestatarilor. Nu au fost anuntate victime.

Garda prezidentiala formata din 1.300 de membri este cunoscuta pentru loialitatea fata de Compaoré, ai carui suporteri au primit interdictie de a contesta alegerile stabilite pentru 11 octombrie.

Kafando a fost ales presedinte interimar in noiembrie, aminteste DPA.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO