Presedintele se apara cu tancurile. Protestele din Egipt in imagini


Ultimul update: Joi 23 Februarie 2012 12:10
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2011 15:47
Categorie: Stiri externe
Egipt

Protestele fara precedent impotriva presedintelui Hosni Mubarak, in varsta de 82 de ani si aflat la putere de 30 de ani, s-au soldat cu moartea a aproape 50 de persoane.

Ce arata violentele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord despre SUA?

Zeci de mii de egipteni cer demisia lui Mubarak. Tancurile, pe pozitii

Obama catre presedintele Egiptului: Nu folositi violenta si faceti reforme

"Poporul vrea plecarea presedintelui", au scandat manifestantii sambata, sub privirile militarilor stationati in oras incepand de vineri seara, pentru a asigura mentinerea ordinii.

Chiar daca viitorul sau pare sumbru, Mubarak, aflat la putere de 29 de ani, face eforturi pentru a se mentine la putere, anuntand reforme sociale si formarea rapida a unui nou guvern, dupa ce a cerut sprijinul armatei pentru a mentine ordinea dupa patru zile de manifestatii soldate cu aproape 50 de victime.

Comunitatea internationala si-a exprimat ingrijorarea, presedintele american, Barack Obama, cerandu-i lui Mubarak "sa ia masuri concrete pentru a-si indeplini promisiunile" si "sa se abtina de la folosirea violentei impotriva manifestantilor pasnici". Insa promisiunile sale nu i-au impresionat pe manifestanti, care au iesit din nou in strada sambata, scandand "Mubarak, pleaca!" sau "Cel care iubeste Egiptul nu distruge Egiptul" si rupand portretele ale liderului in varsta de 82 de ani.

Obama catre presedintele Egiptului: Nu folositi violenta si faceti reforme
Egiptul fierbe. ElBaradei catre manifestanti: Rabdare, schimbarea va veni
FULLSCREEN
Presedintele se apara cu tancurile. Protestele din Egipt in imagini
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO