Președintele Portugaliei a salvat două tinere care riscau să se înece: „S-au răsturnat, s-au panicat”

Ultima actualizare: 17-08-2020 09:27

Aşa cum a promis, preşedintele Portugaliei a vizitat mai multe plaje din sudul ţării în weekend, dar nu a fost nicidecum doar o acţiune de imagine.

Oficialul făcea o baie când a văzut că două tinere sunt în dificultate, în apă, şi riscă să se înece. Fără să ezite, s-a grăbit să le vină în ajutor.

Profesor universitar, jurnalist, preşedinte din 2016 și acum, la 72 de ani, erou. Marcelo Rebelo de Sousa făcea o baie în apele Atlanticului când a văzut că două fete sunt în dificultate, după ce se răsturnaseră cu caiacul. A înotat cât a putut de repede spre ele şi le-a ajutat. Între timp, un bărbat s-a apropia și el cu skijet-ul.

Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei: „Fetele veneau de pe altă plajă. Au ieşit cu caiacul pe apă, dar curentul puternic le-a tras în direcţia acestei plaje. S-au răsturnat, s-au panicat şi au înghiţit multă apă. Nu reuşeau să redreseze caiacul, să se urce pe e, sau să înoate. Curentul era puternic. Eu am reuşit să le trag spre mal. Şi, cu ajutorul unui patriot, am reuşit să le aducem la mal în siguranţă pe aceste fete."

Fetele au scăpat doar cu sperietura. Dar preşedintele-profesor Marcelo a ţinut să le transmită și lor, dar şi altor tineri teribilişti și prea încrezători în capacităţile lor, o lecţie despre riscurile celor ce se aventurează în valuri.

Marcelo Rebelo de Sousa: „Trebuie să aibă grijă, în viitor. Chiar dacă au veste de salvare, nu ştiu să înoate bine. Şi chiar dacă ştii să înoţi, e greu să manevezi un caiac şi să-l aduci la mal, dacă sunt valuri sau curenţi puternici."

Preşedintele a promis că, în aceste zile, vizitează mai multe plaje din regiunea Algarve, pentru a încuraja turismul responsabil, cu măsuri care să evite răspândirea coronavirusului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO