Presedintele Parlamentului European vrea noi negocieri pentru acordul economic dintre UE si Canada: "Nu ne putem opri"
Noi negocieri intre UE si Canada referitoare la acordul de liber schimb CETA, a anuntat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Uniunea Europeana doreste sa organizeze noi negocieri "atat cu canadienii, cat si cu belgienii" in legatura cu acordul de liber schimb intre UE si Canada (CETA), a scris Martin Schulz pe contul sau de Twitter, transmit DPA si Reuters, citate de Agerpres.
Schulz a mentionat ca se va intalni cu ministrul canadian al comertului, Chrystia Freeland, la ora locala 07:30 (05:30 GMT), si cu seful guvernului regiunii belgiene Valonia, Paul Magnette, la 09:00 (07:00 GMT) 'pentru a revitaliza discutiile despre CETA'.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
'Nu ne putem opri pe ultima suta de metri', a adaugat presedintele PE.
Anterior, Martin Schulz declarase pentru postul german de televiziune ARD ca Ottawa doreste sa 'opreasca cronometrul' pana cand Uniunea Europeana isi va fi rezolvat problemele sale interne.
Ministrul canadian al comertului, Chrystia Freeland, a confirmat vineri seara esecul negocierilor purtate cu reprezentantii regiunii valone, ea reprosand Uniunii Europene ca 'nu este in acest moment capabila de un acord international nici macar cu o tara care are valori atat de europene precum Canada'.
Dupa ce Romania si Bulgaria si-au ridicat obiectiile cu privire la tratatul CETA, in urma acordului la care au ajuns cu Canada in chestiunea liberalizarii regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar si-au dat consimtamantul pentru incheierea acestui tratat, cu exceptia Belgiei, ce are nevoie de acordul tuturor celor cinci entitati federale componente.
Nemultumita de mai multe prevederi ale tratatului, in special de cele referitoare la arbitrajul disputelor comerciale intre companii si guverne, Valonia nu si-a dat acest acord, astfel ca CETA nu poate fi deocamdata semnat.
Sursa: Agerpres
Etichete: uniunea europeana, vize, negocieri, Canada, belgia,
Dată publicare:
22-10-2016 10:36