Presedintele Boliviei, filmat in timp ce ii ordona unei garzi de corp sa ii lege sireturile. Imaginile s-au viralizat. VIDEO

26-08-2015 08:42


EVO MORALES

O inregistrare video in care presedintele Boliviei, Evo Morales, ii ordona printr-un gest din mana unui membru al garzii sale de corp sa-i lege sireturile, iar acesta din urma se conformeaza, a devenit marti viral pe retelele de socializare

Imaginile - despre care nu se stie cine le-a inregistrat si nici cand - il arata pe Morales cum intra pe un stadion si ii saluta pe cei care-l intampina, moment in care isi da seama ca sireturile de la un pantof i s-au dezlegat si ii face semn unuia dintre agentii sai de paza sa le lege, relateaza Agerpres.

Inregistrarea a starnit imediat critici vehemente din partea opozitiei, pe care guvernul bolivian o banuieste ca se afla la originea difuzarii ei. "Aceasta este egalitatea pe care o promoveaza socialismul secolului XXI", a reactionat pe Twitter liderul partidului de opozitie Unitatea Nationala, Samuel Doria Medina, fost candidat le presedintie, el facand comparatia cu presedintele american Barack Obama, care a aparut si el intr-o ipostaza cu sireturile dezlegate, dar nu s-a aratat deloc deranjat sa si le lege singur.

"Umilirea intr-un asemenea mod a unui functionar public, militar sau politist, este ceva incalificabil", a spus la randul sau un alt reprezentant al opozitiei, care a postat imaginile pe contul sau de Facebook.

In replica, partidul lui Morales, Miscarea catre Socialism, a acuzat opozitia ca a distribuit respectivele imagini pe retelele de socializare cu scopul precis de a-l discredita pe seful statului. De asemenea, un oficial intervievat de cotidianul local El Deber (Datoria) a oferit si o explicatie pentru gestul presedintelui, sustinand ca, din ratiuni de securitate, un demnitar de rang inalt nu are voie sa se incline.

Evo Morales conduce Bolivia din anul 2006 si isi exercita in prezent al treilea mandat consecutiv. El a anuntat ca la sfarsitul anului va discuta cu membrii guvernului daca sa mai candideze si pentru al patrulea mandat, la alegerile din anul 2019, iar daca va castiga si acest scrutin ar ramane presedinte pana in anul 2025.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO