Premiera in Statele Unite. O doctorita a fost pusa sub acuzare dupa ce a efectuat operatii de mutilare genitala unor minore


Ultimul update: Luni 17 Aprilie 2017 09:07
Data publicarii: Vineri 14 Aprilie 2017 13:24
Categorie: Stiri externe
medic

 Juwana Nagarwala a fost pusa sub acuzare dupa ce a efectuat operatii de mutilare genitala mai multor minore din Statele Unite, acesta fiind primul caz de acest gen in America.

 Autoritatile au dat curs procedurilor de investigare a doctoritei Juwana Nagarwala in urma unor informatii primite din surse anonime. Daca aceasta va fi gasita vinovata risca inchisoare pe viata, scrie BBC.

Conform procurorilor, operatiile au fost efectuate pe fete cu varste cuprinse intre sase si opt ani, iar acestea veneau de la distante mari pentru operatii. Deasemnea se crede ca Dr. Nagarwala, care a negat acuzatiile, a efectuat aceste proceduri timp de 12 ani.

"Mutilarile genitale la femei constituie o forma particulara de violenta impotriva femeilor si este este o crima federala in Statele Unite", a spus avocatul Daniel Lemisch.

Mutilarea genitala feminina a fost declarata ilegala in Statele Unite in 1996.

Un alt caz cunoscut in Statele Unite a avut loc in 2006 cand un etiopian si-a mutilat fiica de numai doi ani cu o foarfeca.

In jur de 200 de milioane de fete si femei au suferit de pe urma acestor practici, jumatate din acestea aflandu-se tari precum in Egipt, Etiopia sau Indonezia, conform ONU.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO