Povestea iranianului ce a primit un TIR cadou din partea unor polonezi. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 17-01-2020 11:06

O poveste de camaraderie între şoferii de TIR vine din sudul Poloniei. Un şofer din Iran a rămas fără să vrea în Polonia, după ce camionul său vechi de 31 de ani s-a defectat şi nu s-a mai putut repara.

Colegii săi polonezi au încercat să îi sară în ajutor, şi au înfiinţat o chetă publică.

Rezultatul a fost unul surprinzător pentru polonezi, dar mai ales pentru şoferul iranian.

Şoferul iranian Fardin Kazemi se poate întoarce acum acasă la volanul unui camion nou, cumpărat de către colegii săi polonezi. Aceştia au reuşit să adună în decurs de o lună nu mai puţin de 71.000 de dolari, bani cu care au achiziţionat un TIR aproape nou.

Polonezii au reuşit să îi cumpere camionul cu o reducere substanţială şi s-au asigurat că nu vor fi probleme cu noul vehicul, în condiţiile în care Iranul este supus unor sancţiuni comerciale internaţionale.

Mirela Bulai, organizatoarea chetei: „Am organizat o chetă miercuri, 11 decembrie. Şi am reuşit. După multe obstacole, am reuşit să adunăm peste 271.000 de zloţi (71.000 de dolari SUA), donaţi de peste 6.000 de oameni. Vreau să le mulţumesc tuturor."

Iranianul s-a bucurat enorm de surpriza colegilor săi polonezi, mai ales că un cadou de peste 70 de mii de dolari este destul de rar.

Fardin Kazemi, şofer iranian: „Aceasta este cea mai frumoasă zi din viaţa mea, sunt foarte fericit. Am primit un vehicul foarte bun. Vom rămâne veşnic fraţi!".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO