Povestea de iubire dintre Maria si Lech Kaczynski

Ultima actualizare: 20-07-2012 22:31

Pe langa iubirea netarmuita, pe Lech si Maria Kaczinsky i-au unit patriotismul, sensibilitatea fata de oamenii aflati in suferinta, respectul pentru istoria Poloniei, pasiunea pentru arta, dar si dragostea pentru democratie.

 

"Se poate spune ca eram ca doua jumatati ale unui fruct", declara intr-un interviu Lech Kaczinsky despre cuplul pe care il forma din 1978 cu Maria.

"Este greu de spus cum se naste iubirea. Lech era cald, atent. Aveam incredere in el", ii raspundea Maria, al carei unchi s-a numarat printre ofiterii ucisi la Katyn in1940.

Atunci cand s-au cunoscut la Gdansk, in 1976, Maria Helena, economist de profesie si specialist in comertul maritim cu Asia, nu s-a gandit probabil niciun moment ca tanarul Lech, cu sase ani mai tanar, o va face prima doamna a Poloniei.

S-a indragostit insa imediat de el pentru ca lupta pentru aceleasi cauze ca si ea, era tanar, dar avea asteptari mari de la viitor. Dupa doi ani, in '78, s-au casatorit. Impreuna au continuat lupta inversunata impotriva comunismului, fapt care l-a costat pe Lech un an de inchisoare, in 1981.

Lupta pentru democratie i-au unit si tot din dragoste pentru poporul polonez au si murit in drum spre locul comemorarii a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.

Latura umana a familiei prezidentiale este surprinsa cel mai bine de vecinii sotilor Kaczynski, din perioada in care Lech a fost primar al Varsoviei.

"Erau doi oameni absolut normali, tot timpul foarte politicosi cu vecinii. Doamna Maria era o persoana calda", isi amintesc vecinii care o vedeau zilnic plimbandu-si cainele, un Terrier scotian. De cativa ani cuplul prezidential avea doi caini, Tytys si Lulla, si doua pisici, Rudolf si Molly.

Isi iubeau nespus cele doua nepotele Ewa si Martyna, carora le dedicau timpul liber.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!