Decesul lui Lech Kaczynski, o lovitura traumatizanta pentru Jaroslaw

Ultima actualizare: 29-09-2012 02:17
Jaroslaw Kaczynski

Moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski este o lovitura traumatizanta pentru fratele sau Jaroslaw, liderul opozitiei conservatoare, avand in vedere psihologia generala a gemenilor, comenteaza AFP.

Moartea, pentru fratele geaman ramas in viata, este un traumatism enorm, un soc emotional mai puternic decat la fratii ssi surorile care nu sunt gemeni. El o resimte chiar ca pe o amputare a unuia din membrele sale. Nu trebuie uitat ca ei au fost o fiinta unica in stadiul embrionar, inainte de a se diviza in doua fiinte umane diferite.
Witold Malinowski, prof. al Academiei de medicina din Pomerania
De la moartea fratelui sau la 60 de ani, Jaroslaw Kaczynski afiseaza o figura impasibila, chiar si dupa identificarea, de sambata, a trupului neinsufletit al fratelui sau, la locul accidentului de la Smolensk, din Rusia.

Seful diplomatiei, Radoslaw Sikorski, primul care i-a comunicat vestea, a ramas impresionat de sangele sau rece.

"Este normal sa para atat de impasibil. In acest duo, el a fost mereu fratele dominant, cel mai puternic. Astfel, in acest moment de doliu, el trebuie sa se arate inca si mai puternic", subliniaza profesorul Malinowski.

Situatia emotionala a lui Jaroslaw Kaczynski este cu atat mai dureroasa cu cat mama sa, Jadwiga Kaczynska, in varsta de 84 de ani, este internata de peste o luna in spital, aflandu-se intr-o stare "grava", potrivit medicilor.

Intr-un fel, mama sa este cea care i-a salvat viata, Jaroslaw fiind cel care a trebuit sa ramana la capataiul ei, in timp ce fratele sau urma sa participe la ceremoniile de comemorare de la Katin.

Lech si Jaroslaw au ajuns impreuna la putere, Lech ca presedinte din 2005 pana la tragicul accident aviatic de sambata, iar Jaroslaw ca prim-ministru din iulie 2006 pana in noiembrie 2007.

Lech Kaczynski urma sa candideze pentru un nou mandat de presedinte. Jaroslaw va trebui sa se decida in privinta unei posibile candidaturi, campania electorala urmand sa fie lansata in urmatoarele 15 zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO