Posibil atac terorist în Germania. A furat un camion și a intrat cu el în mulțime

Ultima actualizare: 08-10-2019 11:51
Posibil atac terorist în Germania. A furat un camion și a intrat cu el în mulțime
AFP

Un bărbat a intrat cu un camion în mai multe maşini, la Limburg, în vestul Germaniei, şi a rănit luni aproximativ zece persoane, înainte să fie arestat.

”Nu dispunem de elemente suficiente de context”, rezuma poliţia luni seara, în timp ce mărturii culese de presa locală evocă un comportament imprevizibil al suspectului.

Vedeți în galeria foto a acestui articol imagini de la locul incidenului!

”Potrivit primelor constatări şi mai multor mărturii”, un bărbat a furat un camion, către ora locală 17.20 (18.20, ora României), iar după ce a parcurs câteva sute de metri a lovit mai multe maşini, la Palatul Justiţiei, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a anunţat marţi că, ”aproximativ nouă persoane au fost rănite uşor, inclusiv şoferul camionului furat şi suspectul”, potrivit News.ro.

”Nimeni nu a fost rănit grav”, a declarat pentru AFP poliţia locală, după ce luni seara s-a evocat un rănit grav, şoferul camionului.

Semiremorca albă şi-a încheiat cursa în platbande care despart un drum cu trei benzi.

În noaptea de luni spre marţi, depanatori au îndepărtat cele nouă vehicule accidentate, inclusiv o camionetă, a constat AFP la faţa locului.

”Noi nu excludem nimic”, a declarat un purtător de cuvânt pentru DPA, întrebat despre un eventual atac terorist în acest oraş cu 35.000 de locuitori situat în apropiere de Frankfurt, capitala financiară a Germaniei.

În acest stadiu, insistă poliţia într-un comunicat, ”ancheta continuă cu audierea martorilor şi colectarea de probe”.

Citat de cotidianul local Frankfurter Neue Presse, şoferul camionului a declarat că a văzut un bărbat de aproximativ 30 de ani, cu barbă şi părul ras, cu privirea ”fixă şi poate sub influenţa drogurilor”, deschizând portiera vehicului oprit.

”L-am întrebat «ce vrei de la mine?». Dar nu a scos un cuvânt. L-am întrebat din nou şi m-a tras jos din camion”, a declarat acest angajat al unei firme de logistică, care a spus că a fugit în spatele maşinii.

După coliziune, care a avut loc la câteva sute de metri depărtare, suspectul a fost mai întâi înconjurat de un grup de alergători. Îi curgea sânge din nas, avea sânge pe mâini şi pantalonii rupţi, au declarat martori pentru cotidian.

Potrivit lui Bettina Yeisley, o angajată care a fugit la faţa locului împreună cu colegi după ce au auzit impactul, bărbatul, aşezat lângă un copac, a declarat că-l doare ”peste tot” şi se numeşte Mohammed.

Potrivit altor persoane, bărbatul a spus în mai multe rânduri cuvântul ”Allah”, ceea ce a determinat micul grup să-l reţină, potrivit Frankfurter Neue Presse.

Poliţia nu a confirmat niciunul dintre aceste elemente.

”Fără speculaţii, vă rugăm”, a subliniat direcţia regională a poliţiei în mai multe mesaje pe Twitter, îndemnând orice martori şi deţinători de fotografii şi înregistrări video utile anchetei să le prezinte autorităţilor.

Autorităţile germane s-au confruntat cu mai multe atacuri jihadiste în ultimii ani. Cel mai sângeros a fost comis în decembrie 2016, când tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion furat într-un târg de Crăciun, la Berlin, şi a ucis 12 persoane.

În aprilie, directorul serviciilor germane de Informaţii interne Thomas Haldenwang aprecia că în Germania se află 2.240 de islamişti cu un ”potenţial terorist”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!