Politicianul italian care a comentat dur moartea unui roman: "Nu regret". Cum a incercat sa repare, totusi, situatia

Viviana Beccalossi

Viviana Beccalossi, oficialul regional italian care a spus ca nu ii pare rau de moartea unui roman ce a provocat un grav accident, sustine ca nu regreta afirmatiile, desi le-a nuantat, argumentand ca ar fi avut aceeasi atitudine fata de un italian.

"Am facut acea postare pe Facebook in momentul in care agentiile de presa relatau ca micuta Greta fusese ucisa de un roman beat aflat la bordul unei masini furate. in cursul zilei, au aparut noi elemente, dar postarea era deja scrisa", argumenteaza Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism si Siguranta publica, potrivit Mediafax.

Insa politicianul italian se contrazice in afirmatii, dat fiind ca declaratia sa fusese postata inainte ca fetita de cinci ani ranita in accident, Greta, sa moara la spital din cauza ranilor suferite. "Un singur comentariu, poate rautacios si putin neobisnuit pentru un politician: nu imi pare rau deloc ca acest roman beat si criminal a murit. Deci... o rugaciune pentru Greta si pentru tatal sau", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism si Siguranta publica.

Anchetatorii italieni nu au stabilit inca daca romanul catalogat de Viviana Beccalossi drept "beat si criminal" era in stare de ebrietate sau sub efectul unor substante interzise.

"Date fiind conditiile pe care le-am explicat, nu regret comentariile. Le-as face din nou. Celor care cred ca am facut declaratiile pentru ca adolescentul implicat era roman le transmit ca si daca ar fi fost italian pentru mine ar fi fost la fel - tot un criminal. (...)", a adaugat Beccalossi, citata de site-ul Il Libero Quotidiano.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Nu regret. Majoritatea cetatenilor sunt de partea mea. Repet, cand am scris acele cuvinte situatia era aceasta: un imigrant extracomunitar furase o masina si, aflat in stare de ebrietate, a omorat doi copii si l-a trimis in spital pe tatal lor", a continuat Viviana Beccalossi care, aparent, nu cunoaste ca Romania este membra a Uniunii Europene.

Formatiunea de stanga Rifondazione Comunista a criticat dur declaratiile Vivianei Beccalossi, considerandu-le "inacceptabile" si denuntand "superficialitatea" cu care aceasta discuta despre moartea unui om.

"Doamna comisar regional Viviana Beccalossi trebuie sa isi corecteze pozitia, pentru a conferi credibilitate politicii si institutiilor", a reactionat si Gianantonio Girelli, membru al Partidului Democrat italian si presedintele Comisiei Anti-Mafia din regiunea Lombardia. "A exprima satisfactie pentru decesul unei persoane, a unui tanar de 19 ani despre care se presupune ca a provocat moartea tragica a doi copii si ranirea tatalui acestora, a prezenta ca fiind certe o serie de circumstante («conducea beat»), fara a astepta confirmarea oficiala, a acuza pe cineva pe baza nationalitatii, «roman» - toate aceste lucruri sunt inacceptabile din punct de vedere politic, institutional, cultural si crestin", adauga Girelli pe blogul Partidului Democrat din Italia.

"Haos in exprimare pentru Viviana Beccalossi dupa moartea unui roman", a comentat si site-ul TGcom.it.

Viviana Beccalossi l-a criticat dur pe adolescentul roman care a decedat dupa ce a provocat un grav accident in apropierea orasului Brescia, declarand ca nu ii pare rau deloc pentru moartea "unui roman beat si criminal", potrivit ziarului Corriere della Sera. "Un singur comentariu, poate rautacios si putin neobisnuit pentru un politician: nu imi pare rau deloc ca acest roman beat si criminal a murit. Deci... o rugaciune pentru Greta si pentru tatal sau", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism si Siguranta publica. Declaratia a fost postata inainte ca fetita de cinci ani ranita in accident, Greta, sa moara la spital din cauza ranilor suferite. "Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capatul rabdarii", a continuat Viviana Beccalolossi. "Inca o data, un strain s-a facut remarcat printr-un act rusinos, mergand beat cu masina si distrugand o familie", a adaugat oficialul regional italian. "La Brescia s-a ajuns la capatul rabdarii, pentru ca aceasta provincie este pe primul loc in Italia din punctul de vedere al numarului de straini, pentru ca acolo au venit sute de imigranti", a spus Viviana Beccalolossi.

Un adolescent roman a decedat intr-un grav accident rutier pe care l-a produs, in nordul Italiei, provocand moartea unui baiat de 11 ani si a surorii acestuia, care avea cinci ani, scrie ziarul Il Messaggero, in editia online. Romanul Bogdan V., in varsta de 19 ani, rezident in Italia, circula cu viteza cu un vehicul marca Volkswagen. A pierdut controlul asupra vehiculului, a patruns pe contrasens si a lovit frontal un alt vehicul, marca Audi, in care erau trei persoane - un italian de 44 de ani, Dorino Roberto Facchinelli, si cei doi copii ai acestuia - Matteo, 11 ani, si Greta, 5 ani. Italianul in varsta de 44 de ani a fost ranit in accident si este spitalizat.

Adolescentul roman si baiatul de 11 ani din celalalt vehicul au murit pe loc in accidentul produs la Verolanuova, in apropierea orasului italian Brescia (nord). Potrivit ANSA, fetita in varsta de 5 ani a fost grav ranita in accident, decedand dupa cateva ore la sectia de terapie intensiva a unui spital din Bergamo.

Initial, presa italiana relatase ca romanul circula cu o masina furata, dar ulterior s-a dovedit ca autoturismul cu care a produs accidentul apartine prietenului mamei lui.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Oficial italian despre un tanar roman mort intr-un accident:
Oficial italian despre un tanar roman mort intr-un accident: "Nu imi pare rau pentru moartea unui criminal"

Un oficial regional italian l-a criticat dur pe adolescentul roman care a decedat dupa ce a provocat un grav accident in apropierea orasului Brescia, declarand ca nu ii pare rau deloc pentru moartea "unui roman beat si criminal".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.