Petro Porosenko, provocat la duel de un lider separatist. "Sa salvam cu pretul vietii proprii, vietile a mii de oameni"

Ultima actualizare: 22-11-2014 07:01

Liderul republicii autoproclamate Lugansk din estul separatist al Ucrainei l-a provocat miercuri pe presedintele ucrainean, Petro Porosenko, la un duel, afirmand ca o astfel de confruntare ar permite instaurarea pacii, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Fiecare parte are dreptul sa aduca zece martori si zece reprezentanti ai presei. Nu voi fi impotriva difuzarii acestui duel in direct la un post de televiziune. Va las sa alegeti locul si armele", scrie seful Republicii populare Igor Plotnitki, intr-o scrisoare deschisa adresata lui Porosenko.

"La ce bun este alimentata ura si sunt ucisi oamenii, sunt distruse economia si orasele? (...) Ar fi mai bine sa terminam printr-un duel cinstit si sa salvam, cu pretul vietii proprii, vietile a mii de persoane", continua fostul militar in varsta de 50 de ani.

Purtatorul de cuvant al diplomatiei ucrainene, Evghen Perebinis, a reactionat pe contul sau de Twitter apreciind ca Plotnitki nu este "demn decat de un singur duel: cel cu justitia ucraineana".

Plotnitki a fost acuzat de justitia de la Kiev ca a predat-o Rusiei pe Nadia Savcenko, pilot ucrainean, care ar fi fost capturata de rebeli in timpul luptelor.

Savcenko este acuzata de Moscova ca a participat la o operatine care a provocat moartea a doi jurnalisti rusi in iunie, in estul Ucrainei.

Propunerea lui Plotnitki a fost ironizata pe retelele de socializare in Ucraina, unii propunand ca arme "sahul sau o dezbatere in engleza".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO