Pescarii francezi au blocat camioanele cu pește din Anglia. ”Vreți să vă păstrați apele? Atunci păstrați-vă și peștele”

Dată publicare: 23-04-2021 20:24
Dată actualizare: 23-04-2021 20:29


Pescarii francezi au blocat camioanele cu pește din Anglia. ”Vreți să vă păstrați apele? Atunci păstrați-vă și peștele”

Aproximativ 150 de pescari francezi au blocat joi seară camioanele care transportă pește din Marea Britanie la cel mai mare centru de procesare a fructelor de mare din Europa, în orașul Boulogne-sur-Mer.

 

Protestatarii francezi sunt supărați de dificultățile pe care le întâmpină în obținerea licenței care să le permită să pescuiască în apele britanice, scrie Politico.

Noile reglementări au intrat în vigoare la începutul anului ca parte a acordului britanic de Brexit cu UE, dar condițiile stabilite pentru obținerea unei licențe s-au dovedit dificilă pentru mulți.

Pescarii trebuie să demonstreze că au pescuit în apele Regatului Unit din 2012 până în 2016 folosind date GPS. Doar 22 din 120 de bărci din Boulogne-sur-Mer au primit un permis din ianuarie.

„Vrei să vă păstrați apele? OK, atunci păstrează-ți și peștele”, scria pe un afiș al protestatarilor, în timp ce baricada lor din port oprea două camioane.

Guvernul francez a făcut apel la Comisia Europeană pentru ajutor în rezolvarea situației.

Departamentul britanic pentru mediu, alimentație și afaceri rurale (DEFRA) a descris protestul ca fiind „nejustificat” și a declarat că au vorbit cu autoritățile franceze.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO