Paradisul la care visează migranții din Nigeria. „Am vândut tot ce aveam ca să merg în Europa”

Dată publicare: 07-05-2018 15:08
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


migranti din Libia preluati de paza de coasta

Mai mult de 3.000 de migranți nigeriani nu au reușit să ajungă în Europa, fiind trimiși acasă de Organizația Internațională pentru Migrație.

Mulți dintre ei au vândut totul pentru a face posibilă această călătorie și nu sunt siguri cum vor da ochii cu familiile lor, scrie Colin Freeman, citat de BBC.

Evans Williams spune că el a vândut tot ce se putea pentru a duce la bun sfârșit visul lui de a ajunge în Europa. Prin tot se referă chiar si la pat, frigider, televizor, îmbrăcăminte și telefon mobil. A avut în cele din urmă suficienți bani pentru a plăti sa ajungă din Nigeria în Libia.

Acesta a declarat: ,,Am vândut tot ce aveam să merg în Europa. Acum sunt acasă și sunt falit".

Cu totul l-a costat £750 ($1,000), dar nu își făcea probleme că nu se va descurca și că va câștiga îndeajuns pentru a-și plăti datoriile și eventual să se întoarcă acasă pentru a deschide propria sa afacere.

Dar s-a dovedit că nu totul a mers conform planului. După șase luni în Libia, unde a fost forțat să lucreze pentru o sumă de nimic, s-a urcat într-o barcă pentru a traversa Marea Mediterană. A fost oprită de poliția de frontieră libiană, care l-a dus pe acesta și pe alți 140 pasageri intr-un centru de detenție.

UE speră că, oferind migranților perspective mai bune în țările lor, ei vor fi convinși să părăsească Libia, unde așteaptă încă 700 000 de persoane să traverseze Marea Mediterană în Europa și să se întoarcă.

Mai mult de 3.000 de migranți nigeriani s-au întors deja, iar încă 20.000 urmează să facă acest lucru în acest an.

 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO