"Paradisul" unde romancele sunt INTERZISE. Povestea celui mai mare bordel din Germania: "Toti sunt disfunctionali aici"
Ascuns intr-un cartier industrial din Stuttgard se afla "Paradise" (n.r. "Paradisul") - sau cel putin asta sustin proprietarii. Localul insa nu e un rai din povestile obisnuite.
In schimb, este cel mai mare dintr-un lant de bordeluri, foarte popular in Germania. Nu mai putin de 150 de fete lucreaza aici, pe langa bucatari, barmani si staff-ul managerial.
Si nu numai ca afacerea este una perfect legala, este si o sursa serioasa de venit pentru proprietarul Jurgen Rudlof, multumita celor 50.000 de barbati care ii trec anual pragul.
"Ma bucur in fiecare zi. Ma compar cu un proprietar de hotel, care a creat o atmosfera frumoasa si face afaceri respectand legea in totalitate", a spus Rudlof.
Acum 12 ani, Germania a legalizat nu numai prostitutia, dar si bordelurile. 400.000 de femei lucreaza acum in bordeluri din Germania. 1.000.000 de barbati le viziteaza anual.
"Este un adevarat paradis, cu fete frumoase. Le cunosc si sunt convins de calitatile lor. Cu multe am intretinut relatii sexuale. Sexul e un serviciu. Daca vrei sa ai parte de sex de calitate, trebuie sa platesti bani buni pentru asta", a spus unul dintre clientii bordelului din Stuttgard.
Bordelul a ajuns in atentia presei din Marea Britanie, dupa ce a fost ales drept subiect de documentar pentru Channel 4. Regizat de Edward Watts - cel care a documentat locuri precum Gaza sau calatoria refugiatilor somalezi din tara de bastina in Europa - documentarul vrea sa surprinda culisele afacerii.
"Am fost in multe locuri salbatice din lume, insa niciodata in unul ca acesta. Este un mediu extraordinar. Temperatura e de 30 de grade, asa ca toata lumea este acoperita mereu de transpiratie", a povestit Watts.
Clientii platesc 79 de euro intrarea. Include sauna si mancarea. Bautura si fetele nu sunt incluse in pret. Prostituatele platesc si ele o taxa de 79 de euro pentru a "activa" in bordel si nu sunt angajate direct de club, chiar daca multe locuiesc in camere de camin de sus. Pentru cazare mai dau 26 de euro zilnic, taxa care include si mancare. Plus impozit. In total, 130 de euro zilnic, pentru a locui si a lucra in "paradis". Insa castigul de 80.000 de euro pe luna este tentant. Nu mai putin de 50 de CV-uri primesc managerii zilnic.
Selectia e foarte stricta, spune managerul de marketing Michael Beretin: "Daca au adrese de mail din Romania, de obicei le sterg. Lucreaza pentru cineva". Iar aceasta este limita pe care Beretin, Rudloff si altii ca ei nu pot sa o treaca. In timp ce prostitutia si bordelurile sunt legate in Germania, proxenetismul nu este.
Chiar si asa, aproximativ 90% dintre prostituatele de aici au fost fortate sa urmeze aceasta cale.
"Am intalnit pe cineva care s-a prefacut ca ma iubeste. M-a intrebat daca vreau sa fac asta. La inceput am spus nu, nu vreau sa am parte de asa ceva in viata. Insa apoi m-am gandit, daca voi continua sa spun nu, asta ma va trimite acasa", a povestit Tatiana, o romanca, exceptie, se pare, care lucreaza pentru "Paradise". Pana la urma s-a lasat convinsa: " A fost oribil, iar acum e amuzant" - a povestit prima experienta ca prostituata. "Era beat, batran si nu foarte curat. Tragea vanturi tot timpul. Iubitul meu imi spunea: 'Trebuie sa castigi bani pentru noi'. Insa era o minciuna, pentru ca banii erau doar pentru el. Nu avea job. Jobul lui era sa ma minta pe mine".
Josie, o alta fata din "Paradise", invata din greu pentru a deveni expert in criminologie. Intre timp, su culca si cu cate 20 de barbati pe zi.
"Josie, in special, este minunata. Este plina de viata si desteapta. Are simtul umorului si este o sursa constanta de buna dispozitie. Am petrecut mult timp incercand sa o convingem ca ar putea face alte lucruri si spune mereu ca isi va gasi un job in 'lumea normala'", a povestit Watts.
Josie, care in patru ani a avut 15.000 de barbati, a ajuns in industrie fiind victima abuzului sexual in copilarie. "Dupa, parca moare o parte din tine si nu mai e mare lucru sa fii prostituata", a marturisit tanara.
Si nu este singura. Watts marturiseste ca in vietile acestor fete se ascund secrete intunecate.
"Acestia oameni sunt completi distrusi, disfunctionali. Putini dintre ei mai au macar o farama de suflet ramas. Este trist, dar acesta este adevarul", a povestit regizorul.
Watts, care a mers "cu mintea deschisa" , dupa cum singur spune, gaseste si acum clubul dificil de suportat in anumite momente. Mai ales cand isi da seama, mereu si mereu, ca femeile sunt tratate ca simple obiecte.
O astfel de stare de fapt a incercat sa evite Germania atunci cand a adoptat legea protitutiei, acum 12 ani. Juristi, politicieni si experti sperau ca aceasta sa puna punct stigmatului social care insoteste aceasta meserie si sa evite exploatarea femeilor. Din cate se pare insa, pana si Germania e departe de acest moment.