Prostitutie pe abonament. Cum se practica in trecut in Romania cea mai veche meserie din lume

03-10-2012 10:10
Sursa: Mesagerul

abonament prostituate, perioada interbelica

Un cotidian local a prezentat un reportaj inedit despre practicarea celei mai vechi meserii din lume intr-un oras de provincie, in perioada interbelica. Iata cat costa un abonament, ce tarife se practicau si care erau reducerile oferite clientilor.

Cotidianul bistritean Mesagerul a publicat documente de arhiva cu abonamente la diferite “case de toleranta”. In perioada interbelica, prostituatia era legala si reglementata destul de strict.

Astfel, bordelurile vindeau abonamente pentru clientii fideli, care plateau in avans si isi alegeau fata dorita.

Citeste si: Atleta care face ravagii inainte de cursa. A innebunit un stadion intreg cu miscarile ei de incalzire

Un abonament costa 50 de lei si includea 10 “numere”. Din aceste interesante documente mai aflam ca o noapte de amor era taxata pentru “2 numere”, iar in cazul clientilor fideli se faceau reduceri.

Fetele care lucrau in aceste bordeluri aveau intre 20 si 30 de ani, dar multe se apucau de meserie cand erau inca minore.

Ziua de lucru insemna de obicei 5 clienti, iar castigul era substantial: 5.000-6.000 de lei lunar primea in mana o prostituata de lux, in conditiile in care salariul mediu era pe atunci de 800 de lei.

Castigul era insa mult mai mare, cam 20.000 lei lunar, dar mare parte din bani revenea “antreprenoarei", adica patroanei de la bordel.

Citeste si: Geniu sau nebun? Metoda incredibila de a prinde pesti intr-un lac. Asa ceva nu s-a mai vazut pana acum

Merita mentionat ca in aceste bordeluri, fetele erau investigate periodic de catre medici. Fiecare prostituata avea o “condicuta”, un fel de CV unde era precizat locul in care a mai lucrat, vechimea in munca si ce boli a avut.

Daca se imbolnavea, ea era exclusa din aceasta 'breasla", dar in cazul tinerelor norocoase, plecarea se facea de buna voie, atunci cand isi gaseau un client care sa le ia in casatorie.
 

 

Sursa: Mesagerul


VIDEO PROTVPLUS.RO