Paradisul brânzeturilor este în Franța. Localnicii se pot delecta din peste o mie de specialități
Francezii se numără printre cei mai mari amatori de brânzeturi. Și nu este de mirare dacă ne gândim că se pot delecta din peste o mie de specialități.
Magazinele de profil sunt bucuria și... mândria localnicilor, mai ales când bunătățile aflate la vânzare sunt de calitate.
Comercianții spun că rețetele au rămas la fel de zeci de ani, dacă nu secole. Doar că observă schimbări în obiceiurile de consum ale clienților.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Brânzeturi de toate felurile acoperă mesele și rafturile acestui magazin din Pariş, deținut de mai bine de 70 de ani de familia Quatrehomme.
Nathalie Quatrehomme, proprietar magazin brânzeturi: ”În unele țări, există un singur tip de brânză. În Franța, avem o diversitate cu adevărat mare de brânzeturi diferite: capră, oaie, vacă”.
Franța produce aproximativ 1.200 de tipuri de brânzeturi, iar în acest loc se vând aproape 300 dintre ele.
Însă, ceea ce îl diferențiază de celelalte magazine de profil din Pariş este faptul că are propria pivniță unde sunt măturate roțile de brânză.
Din 1950 încoace, magazinul de brânzeturi are clienții săi fideli.
Client: ”Este cel mai bun loc din lume. Brânzeturi excepționale, serios. Nu aș putea merge în altă parte”.
În medie, francezii cumpără 12,5 kilograme de brânză pe an. Însă, obiceiurile lor de consum au început să se schimbe, spune proprietara magazinului.
Nathalie Quatrehomme: ”Cred că, în mod tradițional, se servește un platou de brânzeturi după felul principal și înainte de desert. Dar cred că tradiția evoluează. Acum pot fi servite toate brânzeturile și carnea la un fel de mâncare, poate fi servită brânză la aperitiv și nu după felul principal. Se poate servi brânză la micul dejun. Modul de a mânca brânză s-a schimbat, iar asta e de bine”.
În 2022, Franța a exportat brânzeturi în valoare de aproape 3,8 miliarde de dolari și a cheltuit alte două miliarde pe importuri.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Franta, localnici, brânzeturi, specialitati,
Dată publicare:
11-07-2024 07:44