Parada de Anul Nou Chinezesc de la Paris, anulată din cauza coronavirusului

Dată publicare: 26-01-2020 15:10
Dată actualizare: 26-01-2020 15:17


Paris

Asociaţiile chinezeşti din Paris au decis să anuleze tradiţionala paradă de Anul Nou Lunar din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo.

„M-am întâlnit cu comunitatea chineză din Paris. Reprezentanţii ei sunt foarte emoţionaţi şi îngrijoraţi, aşa că au decis să anuleze parada ce era programată în această după-amiază în Place de la Republique", a dezvăluit Anne Hidalgo pentru postul radiofonic Europe 1.

„În astfel de momente primează principiul precauţiei. Nu au dispoziţia necesară pentru a organiza acum o petrecere", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Primarul Parisului nu a precizat însă dacă şi alte festivităţi programate în capitala Franţei în următoarele zile vor fi anulate, în special marea defilare de duminică, 2 februarie, ce ar trebui să aibă loc în cel de-al 13-lea arondisment parizian, unde trăieşte o parte importantă a comunităţii de origine asiatică.

Oraşul Bordeaux din sud-vestul Franţei a anulat la rândul său, sâmbătă, festivităţile ocazionate de Anul Nou Chinezesc cu scopul de a limita riscul de infecţie şi în semn de solidaritate cu familiile victimelor din China, a anunţat primarul său.

Duminică, autorităţile de la Beijing au dezvăluit că bilanţul provocat de noul tip de coronavirus a crescut la 56 de victime şi că 1.975 de persoane sunt infectate.

Câteva cazuri au fost depistate şi în străinătate, inclusiv în Franţa, unde trei persoane de naţionalitate chineză au fost descoperite infectate. Două au fost internate într-un spital din Paris, iar cea de-a treia într-o clinică din Bordeaux.

Festivităţile de Anul Nou Chinezesc prevăzute la Roma, programate iniţial pentru 2 februarie, au fost amânate până la o dată ulterioară, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt a comunităţii chineze pentru agenţia de presă ANSA.

„Toate comunităţile noastre au fost de acord cu faptul că aceste manifestări ar trebui amânate, pentru că există mulţi oameni care s-au îmbolnăvit şi acum nu este cazul să sărbătorim", a precizat Lucia King.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO