Pandemia e departe de final în SUA. 4 din 10 persoane sunt asimptomatice și împrăștie virusul

Ultima actualizare: 23-07-2020 09:56

Pentru prima oară din luna iunie, Statele Unite au depășit pragul de 1.000 de persoane moarte din cauza COVID-19, într-un interval de 24 de ore.

Este cel mai recent semn că pandemia e departe de a se fi încheiat peste ocean, unde numărul total al cazurilor a depășit 4 milioane .

Numărul deceselor se apropie de 150.000. Pentru cei care rămân fără cei dragi, durerea e cu atât mai mare pentru că nu le pot fi alături în ultimele clipe de viață.

Povestea a doi frați care și-au pierdut ambii părinți în două săptămâni

 

Este povestea tragică a doi frați din orașul Houston, care și-au pierdut ambii părinți în decursul a doar două săptămâni.

Isaiah Garcia și fratele lui, Nathan, și-au pierdut mama la începutul lunii din cauza coronavirusului. Soţul ei a participat la funeralii alături de fiii lui.

Era în convalescenţă după infecţia cu noul coronavirus. Două săptămâni mai târziu, a fost internat cu insuficienţă renală şi, pe 17 iulie, a încetat din viaţă. La fel ca în cazul soţiei lui, care a stat doar o zi în spital, sfârşitul a venit rapid.

Jacob Mendoza: „Abia vorbise cu băiatul lui la ora 11... L-au declarat decedat la 12 şi 24 de minute.”

Rita Marquez Mendoza: „Să mori acum e mult mai tragic decât era... pentru că mori singur, mori fără cei dragi aproape.”

Isaiah Garcia: „Nu am apucat să-mi iau rămas bun de la mama sau de la tatăl meu şi asta mă doare cel mai tare în aceste momente.”

Cei doi copii vor fi crescuţi acum de unchiul lor.

Jacob Mendoza: „Îi iubesc din toată inima şi ştiu că asta e ceea ce şi-ar fi dorit părinţii lor, să-i iau eu în grijă.”

Isaiah Garcia: „Cel puţin de când a murit tata, am apucat să stăm cu familia noastră, nu trebuie să mergem la un orfelinat, prefer să fiu aici decât în oricare altă parte.”

4 din 10 persoane infectate cu Covid-19 nu manifestă simptome

 

Rapiditatea cu care se răspândeşte virusul rămâne în continuare o problemă majoră pentru cercetători. Principala cauză sunt bolnavii asimptomatici, care poartă virusul şi-l dau mai departe, fără să aibă habar. Se estimează că 4 din 10 persoane infectate nu manifestă simptome, iar medicii încearcă să-i depisteze cât mai repede.

Dr. Eric Topol, Scripps Research Translational Institute: „Ştim că, încă înainte să apară febra... ştim că pacienţii fără simptome pot suferi leziuni interne, efecte interne. Astea sunt lucruri care pot fi observate cu ajutorul ritmului cardiac, care răspunde la stres.”

Echipa medicului Eric Topol încearcă să găsească un şablon cu ajutorul gadgeturilor mobile, cum ar fi ceasurile inteligente şi brăţările de fitness. Numai că rezultatele se lasă aşteptate...

Dr. Seth Cohen, University of Washington Medicine: „Tot ceea ce putem spera în acest moment e să continuăm să lucrăm pentru a explica modul în care se transmite virusul, să dezvoltăm bunele practici pentru controlul infecţiei şi să câştigăm timp până vom avea un vaccin eficient.”

Oamenii din New York vor să se mute în afara metropolei

 

Până atunci, însă, oamenii încearcă să găsească singuri soluţii care să-i ţină la distanţă de epidemie. În New York, de exemplu, sunt destui cei care au decis să renunţe la viaţa în metropolă şi vor să se mute departe de aglomeraţie.

Anil Lilly: „Decizia a venit destul de repede, în ultimele patru luni. Odată ce s-a instituit carantina, am hotărât că nu mai vrem să locuim într-un bloc de apartamente, vrem să avem mai mult spaţiu pentru familia noastră.”

Agenţii imobiliari spun că cererea de locuinţe în zonele din afara metropolei a crescut cu mult în ultima vreme, semn că mulţi new-yorkezi nu mai vor să fie bocaţi în oraş, în cazul în care urmează un al doilea val al pandemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!