Studiu sumbru. Numărul infectărilor cu noul coronavirus din SUA ar putea fi de 24 de ori mai mare decât cel raportat

Ultima actualizare: 22-07-2020 15:26

Numărul infectărilor cu noul coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar putea fi de 6 până la 24 de ori mai mare decât numărul de cazuri de COVID-19 raportate, conform unui nou studiu publicat marţi în JAMA Internal Medicine, transmite Xi

În studiul realizat pe un eşantion de 16.025 de specimene de ser rezidual, din recoltări de la persoane de toate vârstele, Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) estimează că proporţia persoanelor cu un nivel detectabil de anticorpi pentru SARS-CoV-2 variază de la 1% în zona Golfului San Francisco până la 6,9% la New York, transmite Agerpres.

În cadrul studiului au fost realizate analize serologice pe serul colectat în perioada 23 martie - 12 mai în cadrul unor testări de rutină de către două laboratoare particulare.

„Rezultatele noastre sugerează că numărul infecţiilor a fost mult mai mare decât cel al cazurilor raportate în perioada 23 martie - 12 mai", conform studiului.

Pentru majoritatea regiunilor, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 este probabil, în medie, de cel puţin 10 ori mai mare decât numărul cazurilor de COVID-19 raportate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO