Osama bin Laden voia sa il ucida pe Barack Obama


Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2012 08:18
Data publicarii: Sambata 16 Iulie 2011 10:59
Categorie: Stiri externe
Osama bin Landen

Presedintele Barack Obama si generalul David Petraeus se aflau pe lista tintelor liderului terorist Osama ben Laden, ucis la 2 mai in Pakistan de un comando american.

Oficialii americani care au analizat documentele confiscate de la locuinta acestuia sustin ca bin Laden incerca sa conceapa un plan pentru a-l ucide pe presedintele Obama prin doborarea avionului sau, Air Force One, sau a elicopterului acestuia Marine One.

Bin Laden spera sa il ucida si pe generalul Petraeus, comandantul fortelor din Afganistan si viitorul director al CIA, in acelasi fel, fie in elicopter, fie in avion, cu rachete sau grenade propulsate de rachete (RPG).

Anchetatorii cred ca planurile nu erau foarte avansate si atat presedintele Obama, cat si generalul Petraues aveau contramasuri in aeronavele lor care le-ar fi facut tinte greu de atins.

"Este dificil, dar nu imposibil, sa dobori avionul generalului Petraeus sau al presedintelui. Dar realitatea este ca din cauza acestor contramasuri si a altor avioane si elicoptere care le insotesc, acesta nu este un scenariu probabil", a declarat Brad Garrett, fost agent FBI si consultant al ABC News.

Sursa: Pro TV

Osama bin Laden avea o strategie secreta de atac impotriva SUA. Ce planuia teroristul
FOTO. Cum a fost dat de gol analistul CIA care i-a venit de hac lui Osama bin Laden
Osama bin Laden era ingrijorat de brandul
VIDEO PROTVPLUS.RO