Opozitia libiana a cerut arme oficialilor occidentali
La reuniunea de ieri de la Londra, opozitia libiana a cerut arme, lucru exclus pana acum de occidentali; in ultimele ore, insa, declaratiile oficiale s-au mai schimbat.
Ca si cum altcineva ar bombarda fortele lui Ghaddafi, occidentalii sustineau ca nu le vor da arme rebelilor pentru ca nu vor sa se amestece in conflict.
Baconschi: Vrem sa participam la constructia post-conflict din Libia
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Toate bune cata vreme, pe teren, fortele colonelului se retrageau, iar insurgentii cucereau fara lupta oras dupa oras. Numai ca de doua zile au inceput sa piarda teren.
Chestiune de interpretare, par sa zica americanii si britanicii.
Prima saptamana de interventie in Libia a costat SUA 600 de mil. dolari
Hillary Clinton, sefa diplomatiei americane: "In interpretarea noastra, Rezolutia 1973 nu interzice la modul absolut inarmarea oricarui libian, asa ca ar putea exista un transfer de arme legitim, daca vreo tara doreste acest lucru".
Mergand si mai departe, Obama a anuntat ca nu exclude furnizarea de arme opozitiei libiene. De ce ezita acum occidentalii, dupa ce au mobilizat sute de avioane ca sa-i ajute pe rebeli? Pentru ca nu sunt siguri ca printre acestia nu sunt si teroristi. Iar suspiciunile sunt la cel mai inalt nivel.
Pe teren, tancurile si rachetele lui Ghaddafi i-au silit ieri pe rebeli sa se retraga din mai multe orase abia cucerite. Fortele guvernamentale par sa inainteze spre Misrata, iar insurgentii se tem de un macel, daca nu intervin avioanele occidentale. Ieri seara, raidurile coalitiei s-au concentrat asupra capitalei, unde s-au auzit explozii puternice. Bombardamente ar fi avut loc si la Mizda, la 200 de kilometri sud de Tripoli. Televiziunea de stat libiana a anuntat ca un spital si cateva case au fost lovite de rachetele coalitiei occidentale.
Ce urmeaza dupa Muammar Ghaddafi? Aliatii cauta raspunsuri
Zorii Odiseei. Istoria numelui operatiunii din Libia
NATO preia comanda tuturor operatiunilor aeriene din Libia
Sursa: Pro TV
Etichete: razboi, NATO, libia, operatiuni militare, conflicte militare,
Dată publicare:
30-03-2011 06:24