Baconschi: Vrem sa participam la constructia post-conflict din Libia

Ultima actualizare: 31-08-2012 11:43

Teodor Baconschi prezent la Conferinta internationala privind Libia, desfasurata la Londra, a declarat ca a sustinut dorinta Romaniei de a participa la etapa de constructie economica post-conflict din Libia.

"Conferinta internationala asupra Libiei a avut ca obiectiv reafirmarea unitatii politice a comunitatii internationale privind implementarea celor doua rezolutii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, respectiv rezolutiile 1970 si 1973", a explicat ministrul.

El a adaugat ca s-a luat in discutie si o a doua faza, "cea a coordonarii pentru obiective de asistenta umanitara si constructie institutionala post-Ghaddafi". Potrivit ministrului, opinia exprimata de Romania a fost aceea ca "toate operatiunile angajate in Libia sa ramana sub controlul NATO".

Teodor Baconschi a apreciat totodata ca "este important ca poporul libian sa-si ia soarta in propriile maini si sa devina un interlocutor al comunitatii internationale".

De asemenea, ministrul a spus ca Romania si-a definit clar contributia nationala, prin participarea cu o fregata la impunerea unui embargo asupra traficului de arme catre Libia si prin acordarea de suport logistic pentru culoarele umanitare care se vor deschide.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO