OMS: S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată
Noul coronavirus ar putea deveni endemic precum HIV, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula şi a solicitat "un efort masiv" pentru a-l contracara.
Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat: "Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu fie eradicat niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală".
El a mai transmis că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un "efort masiv", chiar dacă se găseşte un vaccin, transmite The Guardian.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În prezent, mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie eficiente împotriva coronavirusurilor.
Semnale pozitive despre mai multe tratamente
O purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că anumite tratamente par să limiteze gravitatea sau durata maladiei COVID-19 şi a precizat că această instituţie se concentrează în prezent pe colectarea mai multor informaţii despre patru sau cinci dintre cele mai promiţătoare medicamente folosite pe plan mondial împotriva acestei boli, informează Reuters.
OMS, cu sediul la Geneva, coordonează o iniţiativă globală creată pentru a dezvolta medicamente sigure şi eficiente, teste şi vaccinuri care ar putea să prevină, să diagnosticheze şi să trateze maladia COVID-19. Această boală respiratorie cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2) a infectat 4,19 milioane de persoane la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters.
"Avem într-adevăr anumite tratamente care, aflate în stadii incipiente de testare, par să limiteze gravitatea sau durata bolii, dar nu avem nimic deocamdată care poate să ucidă sau să oprească virusul", a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, referindu-se la iniţiativa Solidarity Trial, ce testează mai multe medicamente folosite împotriva COVID-19.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!