OMS nu recomandă vaccinarea tinerilor, Franța ignoră. Elevii nevaccinați nu mai au voie în școli
Vaccinarea tinerilor ar trebui amânată, recomandă OMS, dar Franța nu ține seama de această solicitare. Elevii de licee și colegii nevaccinați nu vor mai putea să participe la activități în clasă, a anunțat miercuri ministrul educației din această țară.
Pe fondul numărului dozelor de vaccin limitate, Organizația Mondială a Sănătății solicita țărilor bogate să renunțe la vaccinarea copiilor și adolescenților, iar dozele rămase să le doneze țărilor sărace. Franța a respins recomandarea, iar ministrul Jean-Michel Blanquer a anunțat miercuri interdicția de a intra în școli a elevilor nevaccinați, potrivit le Figaro și news.ro.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Directorul OMS Tedros Ghebreyesus denunţa, la Geneva, drept un ”scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva covid-19 administrate în lume până în prezent au fost administrate doar în zece ţări, potrivit cotidianului elveţian 20 Minutes.
El consideră că, dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bne repartizate, ar fi protejat toţi bătrânii şi personalul medical din întreaga lume.
Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să se vaccineze şi nici de faptul că vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă - aşa cum arată studii recente.
Ţările cele mai afectate de pandemia covid-19 sunt cele mai sărace ţări - inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, dar şi multe ţări din Africa, Asia de Sud, Asia centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu, arată sursa citată.