O zi petrecuta la palatul lui Viktor Ianukovici. Ucrainienii s-au pozat pe toaleta fostului sef de stat


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2014 07:00
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2014 12:40
Categorie: Stiri externe
Viktor Ianukovici

Sute de ucrainieni au sarbatorit "fuga" presedintelui Viktor Ianukovici pentru a-i inspecta deja celebrul palat aflat in apropiere de Kiev.

Aflat pe fuga de cand a fost destituit de parlament, Viktor Ianukovici s-ar ascunde in regiunea Donetk, de unde este originar. A incercat sa ia un avion cu destinatia Rusia, dar a fost impiedicat de politia de frontiera, au anuntat surse din parlament.

Multumiti ca au scapat pentru moment de Ianukovici, ucrainienii s-au pozat in cada fostului sef de stat si chiar pe una dintre toaletele aflate intr-o anexa din spatioasa si luxoasa sa resedinta care se intinde pe 137 de hectare.

Insotiti de familii si copii, ucrainienii s-au plimbat pe aleile din parcul si gradina din jurul vilei.

Unii dintre ei nu au stat mult pe ganduri si au jucat golf pe terenul special amenajat din apropierea resedintei.

Ucrainienii s-au pozat odihnindu-se pe canapelele din interiorul vilei. Aceasta resedinta de la periferia Kievului, a carei privatizare ilegala a fost denuntata in ultimii ani de catre presa si opozitie, a devenit simbolul coruptiei regimului.

Parlamentul ucrainean a adoptat duminica o rezolutie cu privire la restituirea catre stat a luxoasei resedinte a lui Viktor Ianukovici.

Si animalele din gradina zoologica privata au fost vizitate.  Citeste si: Gradina Zoologica, muzeu cu masini de epoca si un vapor. Imagini cu resedinta desprinsa din filme a lui Ianukovici

Numerosi vizitatori relevau contrastul dintre fastul resedintei si mijloacele modeste alocate de catre statul ucrainean, de exemplu, pentru scoli si spitale. Atmosfera era destinsa si nu s-a constatat niciun furt, potrivit unui fotograf AFP.


 

Sursa: Getty

Gradina Zoologica, muzeu cu masini de epoca si un vapor. Imagini cu resedinta desprinsa din filme a lui Ianukovici
Ucraina are un presedinte interimar: Aleksandr Turcinov. Ce i-a spus Angela Merkel la telefon Iuliei Timosenko
VIDEO PROTVPLUS.RO