O turista din Ierusalim a fost atacata cu un cutit, de un palestinian. Femeia a murit la spital, din cauza ranilor. VIDEO

Ultima actualizare: 17-04-2017 09:07
atac in ierusalim

Autoritatile israeline au anuntat vineri dupa-amiaza ca o tanara britanica a murit injunghiata intr-un tren aglomerat din apropierea Ierusalimului Vechi.

Potrivit primelor informatii, turista britanica a fost atacata de catre un barbat palestinian in trenul plin cu crestini care sarbatoreau Vinerea Mare, transmite BBC News, potrivit News.ro.

Tinem legatura cu autorititile dupa incidentul din Ierusalim”, a declarat un reprezentant al ministerului de Externe de la Londra.

Autoritatile israeliene au precizat ca atacul a avut loc intr-un tren de suprafata din apropierea primariei Ierusalimului.

Televiziunile au transmis imagini cu podeaua vagonului acoperita de sange, in timp ce politistii il retineau pe presupusul atacator.

Victima este o tanara britanica in varsta de 25 de ani, desi nu este clar daca aceasta detine si cetatenie israeliana. Aceasta a fost transportata imediat la un centru medical din apropiere, unde medicii nu au putut decat sa constate decesul turistei din Marea Britanie.

Reprezentantii serviciului de securitate interna l-au identificat pe atacator drept un barbat palestinian in varsta de 57 de ani, care locuia in jumatatea estica a Ierusalimului. Atacatorul este numit Jamil Tamini, fiind cunoscut pentru probleme psihice si condamnat in 2011 pentru agresarea sexuala a propriei fiice.

Acesta este unul dintre multele cazuri in care un palestinian sufera o problema personala... dar alege sa duca la capat un atac pentru a scapa de probleme”, se arata intr-un comunicat al Shin Bet.

De asemenea, atacatorul palestinian a incercat anterior sa se sinucida prin inghitirea unei lame de ras.

Vinerea este o zi de tensiuni ridicate in Ierusalimul Vechi, unde zeci de mii de musulmani vin sa se roage la moscheea al-Aqsa.

In ultimii doi ani, un numar de 37 de cetateni israelieni si doi turisti americani si-au pierdut viata intr-un val de atacuri de strada comise de palestinieni in Israel si Cisiordania.

De asemenea, cel putin 242 de palestinieni au murit in aceasta perioada de violente sporadice din Israel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO