O mamă delfin pe moarte se luptă să-și salveze puiul, după o scurgere de țiței. ”Erau lacrimi în ochii mei”

Ultima actualizare: 28-08-2020 20:29
O mamă delfin pe moarte se luptă să-și salveze puiul, după o scurgere de țiței. ”Erau lacrimi în ochii mei”
YouTube/ Reuters

Un delfin aflat pe moarte se luptă să-și salveze puiul în laguna din Mauritius afectată de o scurgere de țiței. Cel puțin 40 de delfini au murit în urma acestui incident.

 

Puiul plutește la suprafața apei, răsturnat pe o parte, în timp ce mama sa îl înghiontește în repetate rânduri cu capul pentru a-l ține deasupra valurilor de țiței într-o lagună din Mauritius, unde activiștii de mediu cer o anchetă după decesul a câtorva zeci de delfini, scrie Reuters.

 

În imaginile obținute de Reuters de la un pescar care a încercat să salveze delfinii se văd ultimele momente disperate ale mamei și ale puiului său înainte să moară amândoi.

Cel puțin 40 de delfini au fost găsiți morți în Mauritius - dintre care 38 au fost aduși la mal, precum și mama și puiul său – după ce o navă japoneză care a eșuat în iulie s-a scufundat luni și a cauzat o scurgere de țiței.

Iar bilanțul ar putea să crească: Yasfeen Heenaye, pescarul care a filmat mama și puiul, a spus că a văzut vineri aproape 200 de delfini în recif, 25-30 dintre ei fiind morți.

”Unii erau răniți, iar alții doar pluteau”, a spus Heenaye.

Pescarii încearcă să conducă delfinii în afara lagunii în larg.

”În interiorul recifului există scurgere de țiței pe apă, dacă rămân în interior ar putea să moară toți, dar dacă ies poate că vor supraviețui. Încercăm să îi împingem în afara recifului, făcând zgomot”, a spus el.

 

Puiul a murit în fața lor, iar la scurt timp a pierit și mama lui

 

”Era o mamă și puiul ei... El era foarte obosit, nu înota bine. Dar mama a stat lângă el, nu și-a părăsit puiul pentru a merge alături de grup. Tot timpul a stat cu el. Încerca să îl protejeze... să îl împingă pentru a ajunge la grup”, a povestit pescarul.

Dar puiul care era întors pe o parte a murit în fața lor, plutind pe valuri, a spus el.

”Când vedeam asta, erau lacrimi în ochii meu. Sunt părintele unei fetițe, este foarte greu pentru mine să văd o mamă chinuindu-se și încercând să facă tot ce poate pentru a-și salva puiul”, a mai spus pescarul.

La puțin timp, mama a avut convulsii și a murit și ea, a spus un alt martor, Reuben Pillay.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO