O femeie din SUA va primi despagubiri de 134.000 de dolari dupa ce FBI-ul a creat un cont fals de Facebook cu pozele ei


Ultimul update: Sambata 24 Ianuarie 2015 06:50
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2015 16:43
Categorie: Stiri externe
FBI

O femeie din New York a primit o despagubire de 134.000 de dolari din partea FBI-lui dupa ce autoritatile americane i-au folosit identitatea pentru a crea un cont pe Facebook, folosit intr-o operatiune.

Sondra Arquiett a fost arestata in iulie 2010 intr-un dosar de trafic de droguri. Un agent DEA, Timothy Sinnigen, i-a folosit pozele din telefonul mobil pentru a crea un cont fals de Facebook, relateaza Sky News.

Planul agentilor era acela ca prieteni si cunostinte ale femeii sa dezvaluie online informatii care sa-i incrimineze in acest dosar.

Pentru ca pagina de Facebook creata de agent sa para mai credibila, s-au folosit si fotografii cu copilul si nepoata femeii.

Sondra Arquiett s-a declarat vinovata de posesie de cocaina cu intentia de a face trafic si a primit o condamnare.  Anul trecut, Sondra a dat in judecata FBI-ul pentru ca i-a folosit pozele fara consimtamantul ei.

Departamentul de Justitie din SUA a aparat initial operatiunea organizata de DEA (Drug Enforcement Administration), insa si-a schimbat pozitia. La final, Sondra a primit o despagubire de 134.000 de dolari.

Sursa: Sky News

Tags: fbi, poze, facebook,

VIDEO PROTVPLUS.RO