O faţă de masă banală, vândută la licitaţie cu peste 600 de euro. Cine a mâncat pe ea
Casa de licitaţii Weidler nu a reuşit să vândă tablourile atribuite lui Hitler.
Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler nu au fost achiziţionate de niciun cumpărător, sâmbătă, la o licitaţie controversată care a avut loc la Nurnberg. Picturile ar putea fi totuşi “vândute la o dată ulterioară”, au precizat organizatorii licitaţiei, scrie News.ro.
Aceştia nu au dat explicaţii cu privire la eşecul licitaţiei, însă probabil potenţialii cumpărători au fost descurajaţi de preţurile de start ridicate, de 19.000 până la 45.000 de euro, precum şi de suspiciunile legate de autenticitatea tablourilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Miercuri, în catalogul licitaţiei se aflau încă 26 de tablouri, însă acelea au fost confiscate joi de autorităţi, alături de alte 37 de piese, din cauza îndoielilor legate de autenticitate. Toate obiectele aveau semnăturile “A. H.” sau “A. Hitler”.
La licitaţia de sâmbătă s-au vândut totuşi două obiecte despre care se spune că i-au aparţinut lui Hitler: o vază de porţelan şi o faţă de masă. Ambele au fost achiziţionate la preţul de start: vaza cu 5.500 de euro şi faţa de masă cu 630 de euro. În schimb, un scaun, care avea preţul de start de 6.500 de euro, nu a fost cumpărat de nimeni.
Piesele care au fost scoase la licitaţie sâmbătă şi cele care au fost confiscate provin de la 23 de proprietari.
Parchetul din Nurnberg a deschis o anchetă cu privire la suspiciuni de falsificare şi tentativă de fraudă.
“Dacă se va dovedi că sunt falsuri, vom verifica ce a ştiut fiecare persoană care a intrat în posesia obiectelor respective”, a declarat procurorul general Antje Gabriels-Gorsolke.
Unele piese aveau certificat de autenticitate, însă şi acestea pot fi falsificate.
Casa Weidler a subliniat că faptul că obiectele confiscate de poliţie sunt verificate nu înseamnă în mod automat că este vorba de falsuri.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!