Sentința primită de un cuplu neo-nazist. Cei doi și-au botezat bebelușul după Hitler


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Noiembrie 2018 17:47
Categorie: Stiri Diverse
Bebelus

Un cuplu de neo-naziști a fost condamnat la închisoare pentru aparteneță la o grupare teroristă de extremă dreapta. Cei doi și-au botezat copilul Adolf, în semn de omagiu pentru Hitler.

Tribunalul din Birmingham a afirmat că Adam Thomas, un fost gardian în vârstă de 22 de ani, şi iubita sa de origine portugheză, Claudia Patatas, 38 de ani, sunt membri ai National Action, prima organizaţie interzisă de guvernul de la Londra în decembrie 2016 în baza legislaţiei antiteroriste, informează AFP și Press Association, citate de Agerpres.

Un al treilea acuzat, Daniel Bogunovic, 27 de ani, a fost găsit vinovat pentru aceeaşi acuzaţie la sfârşitul unui proces de patru săptămâni.

Imaginile difuzate la proces îl arătau pe Adam Thomas ţinându-şi copilul nou-născut în braţe în timp ce purta un costum al Ku Klux Klan (KKK), o organizaţie extremistă din sudul Statelor Unite care susţine supremaţia rasei albe. El a afirmat că acesta era doar un „joc” deşi a recunoscut că este rasist şi că i-a dat fiului său prenumele de Adolf în semn de „admiraţie” pentru Adolf Hitler.

Procuratura a prezentat de asemenea mesaje şi imagini transmise de inculpaţi de pe telefoanele mobile, înainte şi după interzicerea grupului, demonstrându-şi devotamentul faţă de National Action şi ideologia nazistă.

Adam Thomas a fost de asemenea găsit vinovat pentru deţinerea, pe laptopul său, a unui manual care conţine instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe artizanale.

Organizaţia National Action a fost interzisă la câteva luni după asasinarea de către un simpatizant neonazist a deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016, cu puţin timp înainte de referendumul pentru Brexit.

Pedepsele în cazul celor trei vor fi pronunţate pe 14 decembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO