O companie aeriană din Rusia și-a pus piloții să schimbe traseul fără autorizație. Ce s-a văzut pe radar

Ultima actualizare: 28-11-2020 17:04
avion
Shutterstock

Compania aeriană rusească low-cost Pobeda este răspunzătoare de schimbarea de traseu în formă de falus realizată pe parcusul cursei Moscova-Ekaterinburg, scrie The Moscow Times.

Manevra a fost menită să arate susținerea pentru căpitanul echipei naționale de fotbal, implicat într-un scandal sexual, scrie site-ul RBC, citând un raport al autorităților aeronautice din Rusia.

Agenția Federală de Transport Aviatic (Rosaviatsia) a anunțat că zborul Moscova-Ekaterinburg din data de 11 noiembrie, cu 102 pasageri la bord, ar fi putut prezenta un pericol la adresa călătorilor. Compania Pobeda a comunicat atunci că este probabil ca manevra să fi fost efectuată de către echipaj pentru a-și arăta susținerea față de Artyom Dzyuba.

O comisie Rosaviatsia a dat vina pe conducerea companiei Pobeda pentru incident, concluzionând că traseul în formă de penis adoptat a încălcat regulile de siguranță, scrie RBC. Pobeda este o subsidiară a operatorului național Aeroflot.

Rosaviatsia a mai descoperit că Pobeda nu a reușit să obțină o schimbare de traseu asemănătoare pentru o cursă Moscova-Sankt Petersburg, din data de 10 noiembrie.

Compania aeriană le-ar fi spus ulterior polițiștilor că aeronava Boeing 737-800 avea nevoie să facă acel ocol pentru a scăpa de o cantitate de kerosen, deoarece nu deține un sistem de eliminare a combustibilului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO