O bombă gigantică a fost găsită într-un oraș din Italia. Peste 50.000 de oameni au fost evacuați

Ultima actualizare: 15-12-2019 13:34
Politia italiana
Getty

Aproape 54.000 de persoane, jumătate din populaţia oraşului, au fost evacuate duminică din Brindisi, sudul Italiei, pentru a permite dezamorsarea unei bombe britanice ce datează probabil din 1941.

Este vorba despre cea mai mare operaţiune de acest gen din Italia după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează AFP.

Bomba, de un metru lungime şi peste 200 de kilograme, a fost descoperită la 2 noiembrie în timpul unor lucrări de amenajare a unei săli de cinema şi avariată de un exscavator, ceea ce face operaţiunea mai delicată.

Pe o rază de mai bine de 1,5 kilometri de locul unde a fost descoperită bomba, toată populaţia a trebuit să fie evacuată şi, pe o rază mai restrânsă, de 500 de metri, a fost întreruptă alimentaţia cu gaz. Cât timp vor lucra geniştii, traficul aerian şi circulaţia feroviară vor fi de asemenea întrerupte în zonă, potrivit Agerpres.

Mai mult de 1.000 de membri ai forţelor de ordine şi 250 de voluntari de la Protecţia Civilă participă la această operaţiune.

Potrivit agenţiei AGI, evacuarea a peste jumătate din populaţia acestui oraş de circa 87.000 de locuitori a început sâmbătă, cu transferarea celor 217 de deţinuţi din închisoarea locală spre o altă închisoare.

Operaţiunea ar urma să se încheie duminică la prânz, potrivit responsabililor locali.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO