Explozie la un institut de criminalistica din Bruxelles. Cinci persoane ar fi incercat sa distruga dosare juridice

Ultima actualizare: 01-09-2016 07:13
Neder-Over-Heembeek

O explozie de origine criminala a avut loc in noaptea de duminica spre luni la Institutul National de Criminalistica din Bruxelles, fara sa se inregistreze victime, relateaza AFP si Reuters.

UPDATE: Conform BBC News, cei 5 au fost arestati pentru ca ar fi incercat sa distruga probe juridice.

Purtatorul de cuvant al Procuraturii, Ine Van Wymersch, a declarat ca masina a lovit o cladire in care sunt tinute dovezi, dupa care a fost declansat un incendiu. Van Wymersch spuneca, cel mai probabil, tinta a fost distrugerea "unor dosare".

UPDATE Cinci suspecti au fost arestati de politie dupa atacul de luni dimineata asupra principalului centru stiintific al justitiei belgiene, de la Neder-Over-Heembeek. Atacul nu a fost revendicat si pentru moment nu se cunosc cu exactitate cauzele. Principalele ipoteze sunt: fie un atac terorist, fie o manevra cu intentia de a face disparute probe.  RTL a publicat imagini cu masina folosita in atac.

''Nu era nimeni in institut'', principalul centru stiintific al justitiei belgiene, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului din Bruxelles, refuzand sa se pronunte in legatura cu cauzele exploziei. El a dat asigurari ca explozia este ''de origine criminala'' si ca ''un centru de criza'' a fost creat de catre Parchet.

''Pagubele sunt importante. Probabil ca (explozia) nu s-a produs accidental'', a declarat la randul sau un purtator de cuvant al pompierilor, Pierre Meys. ''Explozia a fost foarte violenta. Geamurile laboratorului au fost aruncate la zeci de metri'', a explicat el.

Potrivit media belgiene, ar fi vorba de un atac cu masina-berbece. Televiziunea RTL, citata de Reuters, a relatat ca luni, in jurul orei locale 3,00, un vehicul a trecut de bariere si un atacator sau mai multi au detonat o bomba in apropiere de laboratoarele institutului, provocand un incendiu. Nimeni nu a avut de suferit, deoarece cladirea era goala.

Circa treizeci de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea incendiului, a precizat Meys.

Institutul de criminalistica, situat in nordul orasului, se afla in subordinea Ministerului belgian al Justitiei. Printre sarcinile care ii sunt incredintate figureaza identificarea si analizarea urmelor suspectilor, precum si examinarea functionarii sistemului penal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO