Nu te-ai vaccinat, nu intri la restaurant, în săli de spectacole sau de sport. Ce oraș impune restricția
Dovada vaccinării va fi cerută la New York pentru a avea acces la restaurant, în săli de spectacole şi de sport, a anunţat, marţi, primarul democrat Bill de Blasio.
Astfel, New York devine primul oraș din Statele Unite ce creează un paşaport de vaccinare, în timp ce ţara intră într-o nouă fază de luptă cu varianta Delta a coronavirusului, foarte contagioasă, relatează France Presse şi Reuters.
Acest dispozitiv, denumit 'Key to NYC Pass" ("Cheia pentru permisul NYC"), "va necesita vaccinarea angajaţilor şi a clienţilor restaurantelor interioare, sălilor de sport şi de spectacole", a explicat primarul în cadrul unui briefing de presă, precizând că ar trebui "cel puţin o doză" de vaccin, notează AFP.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
"Dacă sunteţi vaccinat (...), aveţi cheia, puteţi deschide uşa. Dar dacă nu sunteţi vaccinat, din păcate nu veţi putea participa la o mulţime de activităţi", a adăugat Bill de Blasio.
El a precizat că dispozitivul va fi lansat pe 16 august, dar primele verificări pentru aplicarea acestuia vor avea loc din 13 septembrie.
În ultimele două săptămâni, primarul şi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, şi-au multiplicat anunţurile vizând vaccinarea funcţionarilor şi recomandarea purtării măştilor, în faţa creşterii numărului cazurilor de COVID din cauza variantei Delta.
În New York, cel mai populat oraş al ţării cu peste 8 milioane de locuitori, 71,8% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin, conform cifrelor primăriei.
Dar unele zone, în mare parte comunităţi sărace şi de culoare, au rate mai mici de vaccinare.
Politica va fi aplicata începând cu 13 septembrie. Ea este similară cu măsurile luate în Franţa pentru a reduce răspândirea coronavirusului, notează Reuters.