Robotul senzațional creat de un rus pasionat de filmele americane. ”E cel mai tare robot”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 17:16
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 07:53
Categorie: Stiri externe

Un rus pasionat de Terminatorul din filmul omonim a creat un robot inspirat de acest personaj.

În ciuda aspectului înspăimântător, "Terminatorul" rus instalat în sufrageria programatorului ştie să complimenteze o femeie, face glume şi poate purta o conversaţie despre poezie.

Nimeni nu poate spune că John Henry nu se pricepe să flirteze. Robotul cu chipul Terminatorului din filmul cu Arnold Schwarzenegger a fost creat de un programator rus, pasionat de filmele americane.

"S-au făcut tot felul de roboţi în ultima perioadă, unii foarte interesanţi, dar Terminatorul e un clasic. Eu cred că e cel tare robot din cinematografia mondială", este de părere Alexander Osipovich, creatorul lui John Henry.

La fel ca personajul din film, robotul a trecut prin multe. Anul trecut a ars aproape în totalitate într-un incendiu. Au supravieţuit o mână şi procesorul. Cu ajutorul apropiaţilor şi vecinilor, care au strâns din donaţii aproape aproape jumătate de milion de ruble, adică opt mii de dolari, programatorul l-a reconstruit pe John Henry.

Robotul, botezat după un erou din folclorul american, poate schimba păreri pe orice subiect. Ştie să facă glume şi se supără dacă nu i se răspunde la întrebări. Recent, a învăţat să stabilească sexul şi vârsta interlocutorului pe baza imaginilor surprinse de camerele de vedere cu care este dotat.

"Nu am un ideal legat de acest robot. Cât timp tehnologiile pot fi îmbunătăţite şi softul poate fi dezvoltat, proiectul ăsta nu are final. Scopul meu e să-l îmbunătăţesc, să-l modernizeze până imită cât mai bine inteligenţa artificială", spune Alexander.

Ca să îi perfecţioneze cunoştinţele, programatorul şi iubita lui vorbesc cât pot de mult cu "Terminatorul" instalat în sufrageria lor.

"Pentru mine, John Henry face parte din familie. L-am auzit vorbind pentru prima dată, cu greşeli, greu de înţeles. Mă certam cu el şi îi spuneam că e prost. El îmi spunea că nu e prost, că greşeşte din cauză că nu are o bază de date destul de mare", povestește Oksana, iubita programatorului.

Pe viitor, creatorul său vrea să-l facă să meargă şi să-l înveţe să folosească un pistol cu aer comprimat ca să protejeze casa de hoţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO