"Nu o veti vedea, nu o veti auzi, nu o veti mirosi". Noua super-arma cu care se mandresc americanii

12-03-2012 07:52

Active Denial System - ADS

Armata SUA a dezvaluit faimoasa ei arma non-letala - fasciculul electromagnetic cu explozie de caldura. Cand Sistemul de Negare Activa este declansat, poate arunca o raza electromagnetica pana la 1 kilometru.

Aceasta arma se monteaza pe vehiculele militare de interventie si provoaca o caldura atata de mare tintelor vizate, incat corpul uman nu poate suporta, iar prima reactie este ... fuga.

"Este cea mai sigura arma non-letala pe care o avem in momentul de fata", a declarat seful Departamentului american de Arme Non-Letale, colonelul Tracy Tafolla, citat de Daily Mail. "Nu o veti vedea, nu o veti auzi, nu o veti mirosi. O veti simti." a adaugat ea.

Oficialii militari si oamenii de stiinta au demonstrat eficienta acestei arme in fata jurnalistilor, la o baza militara din Virginia. Cativa ziaristi au avut curajul sa incerce puterea armei si s-au convins extrem de repede ca raza de caldura este atat de puternica incat cineva nu poate rezista prea mult timp.

Prototipul Sistemulului de Negare Activa (Active Denial System - ADS) a fost abandonat in 2008 si continuat doi ani mai tarziu in Afganistan. Colonelul Tafolla a precizat ca arma a avansat foarte mult acum si este gata pentru a fi folosita, desi Pentagonul nu a plasat nicio comanda inca.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO