"Nu-l jigniti pe liderul suprem". Un salon de frizerie din Londra, somat sa dea jos posterul ironic la adresa lui Kim Jong-un

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08
Kim Jong Un

In cautarea unei imagini care sa ilustreze cat mai bine o oferta promotionala, un salon de coafura din Londra a reusit sa atraga mai mult decat atentia potentialilor clienti, afisand in vitrina o imagine a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Salonul "M&M Hair Academy", din Ealing, Londra, a primit vizita oficialilor nord-coreeni, nemultumiti de posterul "preaiubitului conducator", folosit in scopuri comerciale.

In imagine, Kim Jong-un avea tunsoarea sa traditionala, alaturi de textul "Parul iti sta rau azi?" Ulterior, Mo Nabbach, patronul salonului, a aflat ca ambasada statului nord-coreean se afla la doar 10 minute distanta de salonul sau, scrie The Guardian.

"La o zi dupa ce am pus afisul, au aparut doi barbati asiatici, in costume. Unul face fotografii iar celalalt nota ceva", a povestit barbatul. Cei doi oficiali i-au spus ca posterul "este lipsit de respect si trebuie sa fie dat jos. Este liderul unei natiuni."

"Le-am spus: 'Ascultati, aici nu este Coreea de Nord, este Anglia'", a povestit Nabbach. "Mi-au cerut numele, dar le-am spus ca au nevoie de un avocat pentru asta."

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a declarat ca au fost contactati de reprezentantii ambasadei nord-coreene si ca se afla in legatura cu ei, insa nu au motive sa intervina, pentru ca nu a avut loc nicio infractiune.

Karim, fiul de 26 de ani al proprietarului salonului, este cel care a realizat posterul, care oferea o reducere de 15% la tunsorile pentru barbati. El s-a inspirat intr-o stire care a facut inconjurul lumii, despre studentii nord-coreeni, obligati sa adopte tunsoarea liderului tarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO