Noi motive de îngrijorare ale OMS. Cele mai vulnerabile comunitați în fața pandemiei
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat luni ''îngrijorarea'' cu privire la ''accelerarea'' epidemiei de COVID-19 pe continentul african, care până în prezent nu a înregistrat o astfel de situaţie.
''Sunt foarte îngrijorat de faptul că începem să constatăm o accelerare a cazurilor în Africa şi trebuie să luăm cu toţii aceasta foarte în serios şi să manifestăm solidaritate'' faţă de ţările în cauză, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitare, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, transmite Agerpres.
Comunitățile indigene, un alt motiv de îngrijorare
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Comunităţile indigene din întreaga lume, care numără aproximativ jumătate de milion de oameni, sunt foarte vulnerabile în faţa pandemiei cu noul coronavirus din cauza condiţiilor precare de viaţă, a mai avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, până la data de 6 iulie au fost raportate peste 70.000 de cazuri în rândul populaţiilor indigene din Americi, precum şi 2.000 de decese.
"Populaţiile indigene se confruntă deseori cu greaua povară a sărăciei, a şomajului, a malnutriţiei şi a bolilor infecţioase cât şi neinfecţioase, condiţii în care sunt mai vulnerabile în faţa COVID-19 şi complicaţiilor acestei boli", a susţinut directorul OMS în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în spaţiul virtual.
"OMS este adânc preocupată de impactul virusului asupra populaţiilor indigene americane, (în condiţiile în care cele două Americi) rămân în prezent epicentrul epidemiei", a adăugat el.
Cel mai recent, cel puţin 6 cazuri au fost detectate în rândul populaţiei Nahua din regiunea peruană a Amazonului, conform directorului OMS.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!