Nina Shtanski, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria, a facut apel la Putin pentru anexarea zonei
Nina Shtanski, in varsta de 36 de ani, este ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria. Frumoasa politiciana i-a cerut lui Putin sa anexeze regiunea separatista moldoveneasca.
Shtanski a facut apel la presedintele rus Vladimir Putin sa anexeze, dupa modelul Crimeii, regiunea separatista moldoveneasca si sa faca din tara ei urmatoarea sa "cucerire" in Europa de Est, informeaza Daily Mail.
Transnistria are o populatie de doar 509.000 de locuitori, dar nu se invecineaza cu Rusia, ci doar cu Ucraina si Moldova.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
"Suntem bucurosi sa afirmam ca rezultatul referendumului din Crimeea coincide cu rezultatul referendumului organizat in Transnistria, in 2006, cand 97% dintre votanti au ales independenta si alipirea voluntara la Rusia", a declarat Nina Shtanski.
"Ne consideram o parte din lumea ruseasca. Nu ne diferentiem de rusi si de civilizatia rusa", a adaugat diplomatul transnistrean.
In Transnistria, se afla deja o forta de 13.000 de soldati rusi, in cadrul unei misiuni de mentinere a pacii.
Transnistria este o tara aparent necunoscuta in lumea occidentala, dar liderii vestici sunt alarmati ca anexarea regiunii separatiste moldovenesti putea fi al doilea pas catre redesenarea frontierelor Europei de catre Vladimir Putin.
Analistii militari occidentali se tem ca, dupa preluarea Transnistriei, Putin ar putea ocupa regiunea din Ucraina aflata intre Crimeea si Transnistria, taind accesul Ucrainei la Marea Neagra si la orasul Odessa, un centru economic important al guvernului de la Kiev.
Conform legislatiei internationale, Transnistria face parte din Republica Moldova, dar, dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice, localnicii nu au acceptat suveranitatea Moldovei, fiind hotarati sa devina o regiune oficiala a Rusiei.
Actele eliberate de regimul transnistrean nu sunt recunoscute in afara tarii, asa ca atragatoarea diplomata isi foloseste pasaportul rusesc atunci cand calatoreste in afara granitelor tarii.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton si politicianul republican John McCain au avertizat despre riscurile pe care le implica o preluare a Transnistriei de catre Putin.
La Moscova, vicepremierul Dmitri Rogozin a fost insarcinat cu organizarea raspunsului Rusiei la plangerile localnicilor transnistreni, care sustin ca sunt victimele unei blocade instituita de Moldova si de Ucraina.
Aceste plangeri ar putea fi un pretext pentru o interventie a Rusiei in regiune, dupa modelul Crimeii.
Sursa foto: Facebook.