Nepotii lui Ratko Mladici si-au vazut prima oara bunicul, in inchisoare. Fiica lui s-a sinucis

Dată publicare: 31-05-2011 12:24
Dată actualizare: 11-09-2012 15:41


Fostul lider militar al sarbilor bosniaci Ratko Mladici ar putea fi trimis in fata instantei de la Haga in cateva zile, a declarat la Belgrad un oficial din justitie.

Avocatii au incercat sa impiedice extradarea, inaintand, ieri, in ultimul moment, un apel. Asa ca abia astazi tribunalul urmeaza sa se pronunte din nou daca Mladici este apt sa fie trimis la Haga pentru a fi judecat pentru crime de razboi si genocid.

In asteptarea deciziei, Mladici a primit vizita nepotilor, a fiului sau Darko si a sotiei acestuia. Mladici are doi nepoti. Pe Anastasia, fata de 10 ani, n-a vazut-o de cand era foarte mica. Pe nepotul Stefan, de cinci ani, l-a intalnit acum prima oara.

Fostul lider a cerut si i s-a aprobat sa viziteze mormantul fiicei sale Ana, care s-a sinucis in 1994. El a fost escortat de luptatori anti-tero, in eventualitatea in care ar fi incercat sa evadeze.

Sinuciderea fiicei lui Mladici e si acum invaluita in mister. S-a speculat ca ea nu s-a impacat niciodata cu cele intamplate cu tatal ei. Ziarele vremii au scris ca i s-a descoperit cadavrul in dormitorul ei, plin de sange, iar altele au sustinut ca a fost gasita in apropierea unui parc de langa cimitirul Topcider. S-a stabilit insa ca  s-a sinucis cu un pistol pe care tatal ei Ratko il castigase ca premiu la scoala militara pe care o urmase.

Care va fi soarta lui Mladici

Pe de alta parte, biroul procurorului de la tribunalul penal pentru Fosta Iugoslavie a anuntat ca e posibil ca Mladici sa fie judecat impreuna cu Radovan Karagici, fostul lider politic al sarbilor din Bosnia.

Mladici a fost condamnat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, in special pentru masacrul a circa 8.000 de barbati si adolescenti musulmani la Srebrenita, in iulie 1995.

Familia sa ceruse in iunie 2010 ca acesta sa fie declarat mort, precizand ca nu a mai existat nici un semn in legatura cu el din 2003. De asemenea, autoritatile sarbe au precizat ca au perceput prezenta sa in Serbia pana in 2007.

Conform legii sarbe, o persoana data disparuta poate fi declarata moarta daca are peste 70 de ani si nu a mai fost vazuta de cinci ani cel putin. Ratko Mladici are in prezent 69 de ani.

Basescu, despre venirea lui Berlusconi la Cotroceni: "Este vizita unui prieten"
 

 

Tags: ratko mladici,


VIDEO PROTVPLUS.RO