Basescu, despre venirea lui Berlusconi la Cotroceni: "Este vizita unui prieten"

Ultima actualizare: 23-10-2012 12:18

Presedintele Traian Basescu l-a primit astazi la Palatul Cotroceni pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi. Seful statului a spus despre acest eveniment ca este o vizita a "unui prieten la Bucuresti".

"Este vizita unui prieten la Bucuresti. Eu mereu am vorbit acasa despre parteneriatul pe care il avem si in Consiliul European, unde Italia a sustinut mereu punctele de vedere ale Romaniei. Va multumesc mult pentru vizita pe care o faceti in Romania", a declarat Traian Basescu la inceputul intrevederii cu premierul italian.

Silvio Berlusconi, cel mai colorat personaj al politicii mondiale. Scandaluri, gafe, prostitutie

La randul sau, premierul Silvio Berlusconi a spus ca luni a avut o serie de discutii "foarte pozitive".

"Noi am asigurat o actiune hotarata din partea noastra pentru intrarea dumneavoastra in Schengen in acest an si am vorbit si despre posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru angajarea romanilor din Italia. Am vorbit si cu structurile de colaborare dintre politiile noastre, sistemul judiciar si au confirmat in mod explicit acele lucruri despre care am discutat acum doi ani", a spus premierul Italiei.

Presedintele Romaniei a oferit astazi un dejun, in onoarea presedintelui Consiliului de Ministri al Republicii Italiene, Silvio Berlusconi. De asemenea, Basescu si Berlusconi vor vizita biserica din curtea Palatului Cotroceni.

“Il Cavaliere” a pierdut Milano la alegerile locale. Reactia premierul Italian, aflat la Bucuresti

Mesajul lui Berlusconi pentru romani: "Am depasit problema romilor"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO