Nemții încearcă să-și reducă amprenta de dioxid de carbon. Schimbările făcute de Michael
O sută de gospodării din Berlin încearcă să-şi modifice stilul de viaţă, aşa încât să-şi reducă amprenta de dioxid de carbon cu 40% într-un an.
E mai mult decât o provocare, e un experiment organizat de un institut din Postdam. Iar ţinta de 40% nu e aleasă întâmplător. Cu atât vrea Germania să-şi reducă emisiile de dioxid de carbon până în 2020.
Michael este un berlinez preocupat dintotdeauna de protecţia mediului. Merge la serviciu cu bicicletă, mănâncă rareori carne şi toată casa lui e alimentată cu energie solară. El este unul dintre cei care au acceptat provocarea de a reduce cu 40% într-un an emisiile de dioxid de carbon de care este responsabil stilul său de viaţă. Pentru aceasta, introduce date despre stilul său de viaţă pe site-ul proiectului, iar un calculator îi arată cât dioxid de carbon rezultă din fiecare activitate a sa.
Michael Gaedicke, participant la proiect: "E altceva când poţi să vizualizezi. N-aş fi crezut niciodată că, doar controlând ce consum, cum călătoresc, cât mănânc, beau şi câtă electricitate folosesc, o să-mi reduc atât de mult amprenta faţă de 2017."
Experimentul este condus de Institutul din Postdam de Cercetare a Impactului asupra Climei. Scopul său este să demonstreze că ceea ce facem fiecare contează.
Fritz Reusswig, coordonatorul proiectului: "Protecţia mediului e o sarcină comunitară. Asta înseamnă că fiecare putem face ceva. De exemplu, să folosim obiectele mai mult timp, să folosim mai puţine pungi, să ne gândim câtă carne mâncăm, poate să mâncăm mai mult vegetarian sau vegan."
Michael are şanse mari să-şi îndeplinească obiectivul. Dar Germania nu va reuşi, cel mai probabil, să-şi reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40% până în 2020, în condiţiile în care energia necesară provine în mare parte din arderea cărbunilor.