Din cauza poluării, românii au ajuns să respire iarna acid sulfuric. Cum ne putem apăra

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 13:24
Categorie: CSID

La final… calendaristic de iarnă, ne-am trezit în plin cod de frig şi ninsoare.

Prilej pentru a vă face o recomandare, mai ales în astfel de perioade cu fenomene meteo extreme. Accesaţi site-ul calitateaaerului.ro şi nu neglijaţi alertele de acolo!

Valorile ridicate ale unor anumiţi poluanţi pot provoca haos în organism. În plămâni poate să apară...acidul sulfuric, care acţionează extrem de agresiv. Şi este doar un exemplu de informaţie pe care o puteţi afla urmând recomandarea noastră.

Iarna e mai rea decât vara în privinţa gazelor toxice din aer. Umiditatea le face să se concentreze în zona concetraţiilor urbane. În plus, anul trecut, piaţa auto second hand a explodat, după ce taxă de mediu a fost eliminată de autorităţi. Piaţa maşinilor rulate a atins cel mai ridicat nivel de când există statistici.

Dioxidul de sulf şi ozixii de azot intră în reacţie cu apa. Pe care o produce, în mod normal, mucoasa respiratorie umană. Se formează astfel acid sulfuric.

În propriul arbore respirator, apar reacţii care ard mucoasa şi determină micro-leziuni. Aceleaşi precum în cazul ploilor acide. Cele care ard plantele. În interiorul locuinţelor, aveţi o modalitate certă de a sesiza aceşti poluanţi. Altfel, gaze invizibile.

Un posibil aer poluat intra în contact cu apă pe care o produce o plăntuţa de apartament. În felul acesta pot apărea pe suprafaţa frunzelor decolorări. E cel mai simplu mod de a vă da seama dacă aerul pe care îl respiraţi este să nu poluat.

Printre blocuri găsim de fapt cea mai periculoasă acumulare de gaze. Fenomenul se numeşte tunel şi apare pe străzile intens circulate flancate de blocuri foarte înalte. Practic gazele de eşapament şi particulele de poluare rămân într-un tunel care nu are cum să se elimină în atmosferă

În astfel de locuinţe încercaţi să păstraţi o reţea de plante de apartament. Sunt filtre eficiente. Evitaţi, totodată, dublă poluare. Asta înseamnă să nu folosiţi odorizante de cameră şi spray-uri antistatice. Acestea nu fac altceva decât să agreseze mucoasa respiratorie, oricum sufocată de stradă.

Este oficial. Prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe
Este oficial. Prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe
csid
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă
Fostul fotbalist Ionel Dănciulescu, despre un stil de viaţă sănătos şi preferinţele culinare
csid
Motivul pentru care statul îndelung pe scaun, la calculator, ne afectează echilibrul