Naufragiu in largul coastei indoneziene. Echipele de cautare au salvat 23 de persoane; doi copii au fost gasiti morti


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 07:12
Categorie: Stiri externe
feribot

Echipele de salvare au gasit 23 de supravietuitori si corpurile neinsufletite a doi copii dupa scufundarea unui feribot in largul insulei Sulawesi, in centrul Indoneziei, au informat duminica autoritatile.

"Am gasit pana acum 25 de pasageri, dintre care doi copii morti", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, JA Barata.

O nava care participa la cautari a gasit primii 19 supravietuitori duminica dimineata in apele agitate, unde valuri de pana la cinci metri impiedica operatiunile de salvare, fiind descoperite si doua cadavre, a adaugat oficialul indonezian.

Feribotul a disparut cu 118 persoane la bord, printre care 19 copii si 10 membri ai echipajului, in largul insulei Sulawesi. Plecat sambata dimineata din Kolaka, in sud-estul insulei, el se indrepta spre Siwa, in vestul Sulawesi, cand a transmis un semnal SOS, relateaza Agerpres.

Contactul cu nava a fost pierdut dupa ce a fost lovita de valuri puternice, au declarat mai multi responsabili. Purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, J.A. Barata, a precizat sambata ca feribotul "a avut un accident din cauza valurilor de patru-cinci metri".

Imediat au fost lansate operatiuni de cautare si salvare, ingreunate duminica de vantul violent si valurile uriase, mai multe nave de mare marime fiind angajate in aceste operatiuni, au informat autoritatile.

Feribotul este un mijloc esential de transport in arhipelagul indonezian, care numara peste 17.000 de insule, dar de multe ori aceste ambarcatiuni nu respecta normele de siguranta, fapt ce provoaca numeroase naufragii.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO