Criza economica a facut ce nu a reusit politia antimafie. Interlopii sicilieni ar putea fi nevoiti sa se "angajeze"

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
Sicilia

Mafia siciliana se confrunta cu efectele crizei economice din Italia. Interlopii sicilieni ar putea fi nevoiti sa se angajeze, dupa ce majoritatea afacerilor pe care le santajau s-au inchis.

Giovanni Di Giacomo, unul dintre sefii mafiei siciliene, aflati in prezent dupa gratii, si-a avertizat subalternii ca vor fi nevoiti sa se angajeze, din cauza recesiunii economice, scrie The Mirror. Di Giacomo, seful clanului Porta Nuova, a fost inregistrat, in secret, in inchisoarea in care isi ispaseste condamnarea pe viata.

Giovanni Di Giacomo le-a spus locotenentilor sai ca vor fi nevoiti sa isi ia slujbe legale, pentru ca multe dintre afacerile si hotelurile de la care percepeau taxe de protectie se inchid, din cauza recesiunii care a afectat intreaga tara. In prezent, "soldatii" sai, cei care colecteaza taxele de protectie de la afaceristii din Sicilia, de abia mai incaseaza 5-7000 de euro pe luna. Seful mafiot a fost nevoit sa taie din sumele pe care le primesc familiile interlopilor sicilieni aflati in inchisoare.

Capitanul Piero Iannotti, de la biroul Carabinierilor din Palermo a spus ca "garantarea sprijinului pentru cei aflati in spatele gratiilor si a veniturilor acestora a devenit o adevarat obsesie pentru sefii mafioti. E singurul mod in care isi pot asigura conducerea si pot mentine unitatea organizatiei."

In inregistrarile facute in inchisoarea din Palermo, Di Giacomo era furios din cauza reducerilor de buget efectuate de Rosario Crocetta, guvernatorul regiunii Sicilia, "capitala" mafiei siciliene: "Crocetta... ce dezastru a provocat. Taie de peste tot. Hotelurile se inchid sau isi schimba conducerea, nu mai se lucreaza, nu mai exista santiere."

Din acest motiv, Cosa Nostra a fost nevoita sa "stranga cureaua", in urma unei analize a cheltuielilor. Platile mafiotilor de rang inferior, familiilor acestora sau catre oficialii corupti au fost taiate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO