Musulmanii protesteaza in fata moscheii din New York ai carei lideri au fost asasinati duminica. Pe cine acuza oamenii

Dată publicare: 15-08-2016 07:50
Dată actualizare: 18-08-2016 07:09


Zeci de oameni s-au adunat in fata moscheii din New York, ai carei lideri au fost ucisi duminica de un individ inca de negasit. Musulmanii ii blameaza pe politicieni, printre care si Trump, pentru discursurile discriminatorii.

Liderii musulmanilor din New York sunt revoltati si spun ca politicienii ridica bariere intre religii. Astfel s-ar ajunge la conflicte sangeroase intre oameni, sustin ei: "Din cauza celor care ne conduc, precum Trump, Giuliani sau alti membri ai institutiilor publice, care ii considera pe islamisti si musulmani dusmani, se intampla astfel de lucruri. Este rezultatul rautatii lor."

Declaratiile vin dupa ca un imam si asistentul sau au fost impuscati mortal in plina zi, in apropierea unei moschei din metropola. Se pare ca victimele luasera parte la rugaciunea de dupa amiaza inainte de a fi ucise. Atacatorul a reusit sa se faca nevazut si este in continuare cautat de autoritati:

"Nu este vorba despre un furt, ci pare mai degraba o crima din ura. Nu este un atac asupra liderului, ci asupra comunitatii", "Am pierdut un barbat familist, suntem devastati. Vrem pace!", spun oamenii care s-au adunat in fata lacasului de cult si au protestat.

"Imaginati-va ca tatal vostru este ucis. Cand pastram tacerea, permitem ca astfel de tragedii sa continue", a spus altul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO