Momentul în care zeci de deținuți sunt eliberați de traficanți în orașul asediat Culiacan

18-10-2019 08:56

Momentul în care zeci de deținuți sunt eliberați de traficanți în orașul asediat Culiacan

Momentul în care zeci de deținuți sunt eliberați din închisoare în timpul asediului din orașul mexican Culiacan, după arestarea unuia dintre fii lui El Chapo, a fost filmat.

În imagini se vede cum zeci de deținuți fug din închisoare, ei fiind preluați de camionete și mașini și ajutați să scape.

 

 

Oamenii care filmează se declară șocați de cele întâmplate.

"Uite cum vin mașinile, au și puști. Uite, îi eliberează!", spun oamenii care au filmat scena.

Imagini din timpul asediului găsiți în galeria foto

Orașul Culiacan s-a aflat sub stare de asediu, joi, după ce forțele de ordine au reușit să-l aresteze, pentru scurt timp, pe unul dintre fiii lui El Chapo, Ovidio Guzmán López.

Se pare că Ovidio Guzmán, care are în jur de 20 de ani, a jucat un rol cheie în conducerea cartelului de droguri Sinaloa, după ce tatăl lui, Juaquin Guzman, a fost arestat și închis timp de 30 de ani în Statele Unite.

După ce fiul lui El Chapo a fost arestat în urma unei operațiuni a forțelor de ordine, oameni înarmați și mascați au ridicat baricade cu camioane în flăcări și s-au luptat cu armata timp de mai multe ore.

Secretarul cu securitatea din statul mexican Sinaloa, Cristóbal Castañeda, a declarat, pentru un post local de televiziune, că în timpul asediului a avut loc și o evadare în masă din închisoare, între 20 și 30 de deținuți reușind să fugă din închisoare.

“Le-am cerut locuitorilor să nu iasă pe străzi până când nu reușim să preluăm controlul asupra orașului”, a declarat Cristóbal Castañeda.

Însă, potrivit informațiilor furnizate de presă, cel puțin 50 de deținuți ar fi reușit să fugă din închisoarea din Culiacan.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO