Moda la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ținute memorabile purtate de reginele şi prinţesele din străinătate | FOTO

tinute incoronare
Getty

Chiar dacă vremea a fost neprietenoasă la Londra, reginele şi prinţesele din străinătate şi-au făcut remarcată prezenţa la încoronarea regelui Charles al III-lea purtând ținute memorabile.  

S-a vorbit mult despre abaterile de la tradiție cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, iar asta s-a văzut și în codul vestimentar al evenimentului. Astfel s-a renunțat la ținutele de ceremonie în favoarea unor look-uri mai relaxate.

Membrii familiei regale au păstrat însă tradiția. Prințul de Wales a purtat o uniformă de ceremonie a gărzilor galeze, în timp ce Prințesa de Wales a arătat strălucitor în veșminte oficiale - purtate peste o rochie Alexander McQueen din crep de mătase de culoarea fildeșului ivory, presărată cu trandafiri brodați, ciulini, narcise și motive de trifoi.

Iată însă cum s-au îmbrăcat ceilalți invitați de sânge albastru de la eveniment:

Regina Letizia a Spaniei a purtat un costum roz, o creaţie a casei de modă Carolina Herrera cu peplum şi broderie la baza gâtului.

Citește și
Covor rosu oscar
GALERIE FOTO: Cele mai bune ținute de la Oscar 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roșu
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Ţinuta a fost creată special pentru ea de directorul creativ al acestei case de modă, Wes Gordon. Ţinutele monocromatice au fost principala tendinţă a zilei, iar regina Letizia şi-a asortat costumul cu pantofi şi poşetă în aceeaşi culoare, conform Agerpres

Regina Rania a Iordaniei a purtat o creaţie a casei de modă pariziene Tamara Ralph. Rochia midi galben-pastel are o croială suplă, cu mâneci strâmte şi un guler în formă de fundă căzut pe umeri. Ţinuta este completată de o pălărie asortată, de pantofi cu toc înalt şi de o poşetă albă.

Într-una dintre cele mai estompate ţinute ale zilei, prinţesa Charlene de Monaco a purtat un deux-pieces într-o culoare neutră, asortat cu o eşarfă care îi atârna pe un umăr. A completat ţinuta cu o pălărie elegantă purtată peste o tunsoare scurtă.

Mary, prinţesa moştenitoare a Danemarcei, a purtat o rochie de culoare mov. Ţinuta ei este semnată de casa de modă din Copenhaga Soeren Le Schmidt, cunoscută datorită devotamentului pentru croielile elegante şi sustenabilitate.

Prinţesa Marie-Chantal a Greciei a purtat o rochie din crep de un albastru pal cu o fundă asimetrică pe umăr. Ţinuta avea o lungime midi cu mâneci strâmte şi a fost asortată cu o pălărie în aceeaşi nuanţă, semnată de creatoarea greacă Mary Katrantzou, care locuieşte în Marea Britanie şi participă deseori cu prezentări al Săptămâna Modei de la Londra.

Regina Mathilde a Belgiei a purtat o rochie roz-pastel cu mantie, asortată cu o pălărie albă Philip Treacy. Philip Treacy este unul dintre pălărierii preferaţi ai reginelor şi prinţeselor - a creat memorabila pălărie ''pretzel'' purtată de prinţesa Beatrice la nunta prinţului şi prinţesei de Wales în 2011, iar regina a purtat două pălării semnate de acest designer cu prilejul nunţii lui Charles cu Camilla în 2005.

Prinţesa Victoria, moştenitoarea coroanei Suediei, a purtat o ţinută integral albastră alcătuită din rochie, pantofi cu toc şi o bandană pe cap.

Regina Maxima a Olandei a purtat o ţinută semnată de designerul olandez Jan Taminiau. Rochia de lungime medie ornată cu o broderie elaborată la baza gâtului a fost asortată cu pantofi cu toc şi cu o poşetă bej.

Prințesa Moștenitoare Kiko a Japoniei au apărut într-un costum tradițional, un kimono de mătase cu o curea obi.

Tema vestimentației tradiționale a fost continuată de regina Jetsun Pema din Bhutan. Ea a purtat un kira de culoare lila - o rochie tradițională în Bhutan.

Nici celelalte personalități prezente la eveniment nu s-au prezentat mai prejos din punct de vedere vestimentar. În continuare vă prezentăm o selecție a celor mai bune ținute de la încoronarea regelui Charles al III-lea:  

Prima doamnă a Statlelor Unite, Jill Biden, a purtat un costum cu fustă semnat Ralph Lauren albastru. Ea a fost însoțită de nepoata sa, Finnegan Biden, care a purtat o rochie elegantă cu pelerină galben pal de la Markarian. Ținutele celor două por fi văzute ca un semn de solidaritate pentru Ucraina, conform CNN.

În interiorul Abației, cele două au stat alături de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care a purtat o rochie de un albastru glacial.

Soția premierului Canadei, Sophie Grégoire Trudeau, a purtat o rochie Ted Baker din satin în tonuri roșii.

 

Akshata Sunak, soția premierului britanic Rishi Sunak, a purtat un costum clasic - a optat pentru o rochie cu mâneci bufante de culoare albastră, semnată Claire Mischevani.

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
Cele mai proaste ținute de la Oscar 2023. Vedetele care au gafat pe covorul roșu
Cele mai proaste ținute de la Oscar 2023. Vedetele care au gafat pe covorul roșu

Oscarul este dincolo de cinematografie și o gală a frumuseții și eleganței. Cu toate acestea, în fiecare an există vedete care gafează atunci când calcă pe covorul roșu de la Dolby Theatre din Los Angeles.  

GALERIE FOTO: Cele mai bune ținute de la Oscar 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roșu
GALERIE FOTO: Cele mai bune ținute de la Oscar 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roșu

Gala premiilor Oscar 2023 este cea mai importantă ceremonie a filmului mondial, dar dincolo de premii, evenimentul este așteptat și pentru ținutele purtate de vedete pe covorul roșu.

Luare de ostatici într-o farmacie din Germania. Forţele speciale au luat cu asalt clădirea
Luare de ostatici într-o farmacie din Germania. Forţele speciale au luat cu asalt clădirea

Forţele speciale au luat cu asalt o farmacie în care 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore.  

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodoxi celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.